avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se aplica Ordonanta nr. 9/2024?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se aplica Ordonanta nr. 9/2024?

Buna ziua,
Referitor la prescriptia faptelor penale, cum se aplica Ordonanta nr 9/2024, in cazul unei infractiuni din 2015, la care s-a dispus începerea urmäririi penale cu privire la faptä in anul 2017?
"instantele acestui stat membru sunt obligate sa lase neaplicat un standard national de protectie referitor la principiul aplicarii retroactive a legii penale mai favorabile (lex mitior) care permite repunerea in discutie, inclusiv in cadrul unor cai de atac indreptate impotriva unor hotarari definitive, a intreruperii termenului de prescriptie a raspunderii penale in astfel de procese prin acte de procedura in intervenite inainte de o asemenea invalidare".
Multumesc

Alte discuții în legătură

Plangere clasare cauză penală întrucât a intervenit prescriptia ... Marcel2017 Marcel2017 Plangere clasarea cauzei penale întrucât a intervenit prescriptia räspunderii penale. In 2015 a intervenit decesul victimei cu suspiciune de malpraxis, in ... (vezi toată discuția)
Bună seara! fiţi amabili, pentru infracţiunea de loviri şi ... MariusTudoran MariusTudoran Bună seara! Fiţi amabili, pentru infracţiunea de loviri şi alte violente, 6 ani şi jumătate între comunicarea deciziei de clasare şi redeschiderea ... (vezi toată discuția)
Legea penala mai favorabila FRD FRD As dori daca se poate sa primesc si eu un raspuns in ceea ce priveste urmatarea situatie.In anul 2012 am depus o plangere penala pentr-u o fapta de ... (vezi toată discuția)