avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pentru ca eu nu am nimic la mâna Am auzit ca el a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pentru ca eu nu am nimic la mâna Am auzit ca el a bagat divort ...

Pentru ca eu nu am nimic la mâna Am auzit ca el a bagat divort
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 21:50, 31 Ianuarie 2024
Aveți posibilitatea sa formulați și dvs propria cerere de divorț( dacă va doriți desfacerea casatoriei) astfel încât sa nu așteptați după cererea soțului.
Poate cererea lui se anulează între timp dacă nu a fost întocmită cu respectarea prevederilor legale, sau poate nu a indicat adresa dvs reala ca să nu știți de dosar etc.
Este mai bine sa preîntâmpinati astfel de situații.
Dacă soțul este cetățean străin atunci este mai ușor sa deschideți dvs divortul în România, ca să fiți în posesia hotararii de divorț.
Altfel, dacă divortul se judeca prin străinătate , riscați sa nu întrați în posesia sentintei de divorț iar daca se întâmplă totuși sa o primiți, tot trebuie sa apelați la instanta de judecata pentru procedura de recunoaștere a divorțului în România.
Contactați un avocat sa va ajute sa ieșiți din aceasta situație în mod rapid și cu costuri mici.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta divort MariaSeresan MariaSeresan Buna...Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate,am fost casatorita cu un cetatean german si am divortat.Ptr un pasaport nou am nevoie de sentinta de ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort din spania steluta1977 steluta1977 Buna ziua, vas ruga sa imi spuneti si mie daca sentinta de divort din spania tradusa, legalizata si cu apostilla de la haga este valabila in tara, in principiu ... (vezi toată discuția)
Divort DRAGOS PRELIPCEAN DRAGOS PRELIPCEAN pot desface intr-o instanta romaneasca o casatorie incheiata in strainatate intre un cetatean roman si unul strain? (vezi toată discuția)