Exista o lege anume care specifica expres ca toti locatarii trebuie sa plateasca o anumite reparatie?
Mai exact, este o problema cu acoperisul, la scara 1, doar pe o coloana (sunt 2 coloane pe scara, si 3 scari).
Conform interpretarii mele a legii, se intelege ca doar locatarii care locuiesc pe coloana afectata trebuie sa plateasca reparatia. Respectiv, locatarii din scara 1, care se afla pe coloana afectata.
Conform unei vecine, toti locatarii (scara 1, 2 si 3) trebuie sa plateasca, desi acoperisul nu este stricat pe partea lor, ci doar pe coloana 1, scara 1.
Intrebarea mea este: cine are dreptate? Eu, care consider ca doar locatarii de pe coloana scarii 1 trebuie sa plateasca, sau doamna, care considera ca toate apartamentele celor 3 scari trebuie sa achite reparatia?
Doamna are dreptate, în legea 196/2018 art. 35 acoperișul e definit ca o singură parte comună.
Nu există nicăieri vreo referință despre acoperiș ca parte comună în folosință doar unora dintre proprietari, pe coloane.
Acoperișul deservește funcțional întregul bloc, este parte comună a tuturor, se poate sparge intr-o parte iar apa se poate infiltra 10-15 m mai încolo. Eventual numai acolo.