avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asociat unic-angajat in propria-i firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asociat unic-angajat in propria-i firma

Va rog sa-mi spuneti daca asociatul unic al unei firme se poate angaja in firma pe care o detine si daca da in ce conditii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 19:56, 8 Decembrie 2006
Daca asociatul unic este si administrator, nu poate avea calitatea de salariat al propriei societati. Cel putin conform legislatiei in vigoare (am inteles ca se intentioneaza prin modificarile propuse Legii nr. 31/1990 sa fie clarificat acest aspect).
Opinia susamintita este majoritara in doctrina analizata de mine. Cei ce o sustin argumenteaza prin imposibilitatea exercitarii controlului angajatorului asupra angajatului, caracteristic unui raport juridic de munca.
angajatul unic nu poate avea calitatea de salariat, dara daca isi face griji in ceea ce priveste taxele la stat sa stiti ca le plateste si pe ale lui si beneficiaza de vechime in munca, deci fara nici o grija banii ajung si la Casa de Pensii.
Cred ca nu am fost atenta la acest subiect cand a fost dezbatut prima data, dar chiar sunt curioasa, cum asociatul unic este asigurat la CAS, CASS, somaj. Sunt asociat unic si administrator iar cartea de munca este la mine, asa ca in ea nu este trecuta vechime, nimic. Ma intereseaza foarte mult acest subiect.
Subiectul a mai fost trata pe forum, poate va ajuta si ce s-a spus atunci
www.avocatnet.ro/content/for... >
Subiectul a mai fost tratat pe forum, poate va ajuta si ce s-a spus atunci
www.avocatnet.ro/content/for... >

Alte discuții în legătură

Functia de administrator maria2010 maria2010 Buna ziua, un asociat unic poate fi angajat cu CIM in functia de administrator la societatea la care este asociat unic? Ce studii sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Cim rak0770 rak0770 Administratorul, care este si asociat unic are dreptul sa fie si angajat cu contract individual de munca? (vezi toată discuția)
Unic asociat angajat de administrator pufarina pufarina Buna ziua! Sunt unic asociat si adminstrator al unei firme urmand ca in scurt timp sa numesc un alt administrator acest lucru pt a putea sa fiu angajata in ... (vezi toată discuția)