avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum putem forta presedintele asociatiei de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum putem forta presedintele asociatiei de proprietari sa schimbam liftul?

Cum putem forta presedintele asociatiei de proprietari sa schimbam liftul?
Bani avem. Si chiar daca nu ar fi toti, firma spune ca se poate plati si in rate. Iar ratele ne-ar veni de la niste chirii pe care le primim. Deci nu se pune problema locatarilor care nu ar putea plati.
Presedintele, care locuieste chiar cu noi pe scara, gaseste diferite motive. Ultimul pretext gasit e ca... liftul nostru e mai bun decat altele din jur. Numai ca se defcteaza la cateva zile. Azi, de doua ori!
Nici adunare generala, nimic nu il poate convinge.
Azi o batrana de peste 80 de ani, oarba, a trebuit sa urce 8 etaje. Iar el, obraznic, i-a spus sa mai stea si pe acasa, cum sta si nevasta lui. A mai fost tot azi si o mamica cu un nou nascut. Nu puteau nici sa stea afara, (la noi inca e zapada si frig) dar nici sa urce cele 6 etaje pana unde locuiesc.
Cu banii platiti pe reparatii "subtiem" fondul pe care il avem.
Ce solutii avem ca sa schimbam liftul cu unul nou?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:32, 5 Februarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Organizati o AG pe subiectul respectiv prin initiativa a minim 20% dintre membri :
Articolul 47
(3) Adunarea generală ordinară se convoacă de către:
a) președintele asociației de proprietari sau comitetul executiv;
b) cel puțin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari.
(4) Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunțați, pe baza tabelului nominal convocator, prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, asupra oricărei adunări generale a asociației de proprietari, cu cel puțin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale, cu excepția adunărilor generale extraordinare sau a adunărilor generale reconvocate care se pot convoca, în condițiile prevăzute la alin. (3), cu cel puțin 3 zile înainte de data stabilită.
(5) Propunerea de ordine de zi a adunării generale, semnată de președinte, membrii comitetului executiv și de cenzor/comisia de cenzori, se aprobă și se completează prin hotărâre a adunării generale.
[ link extern ]

Daca e vorba doar de o scara de bloc :
Articolul 49
(4) Hotărârile adunărilor generale se iau în cadrul adunării generale convocată sau reconvocată, după caz. În statutul propriu al asociației de proprietari pot fi prevăzute și alte condiții de luare a hotărârilor, dar nu cu mai puțin de jumătate plus unu din voturile celor prezenți la adunarea generală convocată sau reconvocată. Pentru situațiile care vizează numai proprietarii unui tronson sau ai unei scări, hotărârile sunt luate prin acordul scris al majorității proprietarilor scării sau tronsonului respectiv, membri ai asociației de proprietari, pe bază de tabel nominal.
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2024
latka, utilizator


Daaliana a scris:


Nici adunare generala, nimic nu il poate convinge.

Am mentionat ca nici AG nu rezolva problema.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ați organizat AG și președintele de asociație nu respecta acea hotărâre, legată de reparatia liftului, încercați o reclamație la primărie, conform art. 102 alin 1 litera e, pentru nerespectarea atribuțiilor.


Multumesc!
A fost foarte greu sa vad mesajul. Cum intru in acest site, ceva ma deconecteaza de la internet.
Nici azi liftul nu este reparat. Mamica cu noul nascut a dormit la o "sora" din religia lor. Dar nici acolo nu pot sta mult din cauza varstei copilului: 5 saptamani.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mentalitatea "televizoarele cu lămpi erau mai bune decât cele cu integrate" lovește iar. Asta dacă la mijloc nu sunt și alte interese ale nostalgicului tehnologiilor din "epoca de aur"..
Dacă nu vă înțelegeți cu individul, de ce nu îl schimbați?

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o situatie si nu stiu cat de legala este. la asociatia ... Catalin costache Catalin costache Buna ziua. Am o situatie si nu stiu cat de legala este. La asociatia de proprietari unde sunt administrator sa hotarat sa nu se mai tina adunari generale ... (vezi toată discuția)
Debransare cmteb 2023 (noua procedura) carmen.e.ciobanu carmen.e.ciobanu Buna seara! Noua cerere de debransare CMTEB presupune convocarea adunarii generale pentru aprobare (nu se mai cere acordul vecinilor direct afectati) insa in ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie proprietari bucuresti andrey23ken andrey23ken Salutare, Am nevoie de ajutor in privinta urmatoarei probleme: Este vorba de un rezidential nou in Bucuresti, Presedintele pus de dezvoltator la inceput ... (vezi toată discuția)