avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce acte trebuie pentru a scoate pe soțul decedat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce acte trebuie pentru a scoate pe soțul decedat de la plata ...

Ce acte trebuie pentru a scoate pe soțul decedat de la plata impozitului anual pe casa? În apartament locuim eu și fiul meu și nu am făcut încă dezbaterea succesiunii.
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 23:15, 3 Februarie 2024
Dezbateti succesiunea
Doamna draga , impozitul reprezintă o anumită suma care se împarte la cati coproprietari exista pe un imobil , deci dacă ati fost doar d-voastră și soțul a trebuit fiecare sa plătească partea lui , adică jumatate din suma respectiva . Indiferent ca veți dezbate succesiunea sau nu , aceeasi suma întreaga , trebuie plătită în continuare de d-voastra sau d-voastră + alți moștenitori . Deci ca sa înțelegeți mai bine , acum multi ani în urma s-a venit cu găselnița asta , ca suma totala pentru impozitul pe locuință sa nu mai fie doar pe numele unuia dintre proprietari ci sa se plătească în părți egale de toți ceilalți și cum în general proprietarii sunt soț și soție , s-a împărțit între cei doi . Deci nu va v-a scuti nimeni sa plătiți cealaltă jumatate , faptul ca soțul a decedat nu are nici o relevantă în acest caz .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o intrebare legata de o succesiune mai complicata. ... simon1991 simon1991 Buna ziua. am o intrebare legata de o succesiune mai complicata. avem niste terenuri agricole (3 hectare, 6 parcele in total) in titlu de proprietare sunt 4 ... (vezi toată discuția)
Mostenire adilaur adilaur In urma succesiunii ( sotia decedata ), sotul si fiul au devenit mostenitorii unui apartament . Cine trebuie sa preia rolul casei la sectia financiara ( sotul ... (vezi toată discuția)
Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)