avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DOSAR PENAL IGNORAT In iunie 2023 am depus o plângere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DOSAR PENAL IGNORAT In iunie 2023 am depus o plângere penală ...

DOSAR PENAL IGNORAT
In iunie 2023 am depus oplângere penală pentru furt.Plângerea a fost înregistrată la procuratura de pe lângă judecătorie și a fost trimisă secției de poliție..Au trecut deja 9 luni și nu s-a întâmplat nimic.
In luna octombrie 2023,la 5luni dupa intrarea dosarului în secția de politie,,am fost în audiență la seful secției.Acesta mi-a explicat că poate dura și un an...Probabil așteaptă prescrierea faptelor deoarece cel reclamat a fost politist.
Intrebare : ce pot face pentru a grabi ancheta?
Cel mai recent răspuns: Ștefania_26 , utilizator 03:56, 5 Februarie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți introduce o contestație durată proces penal. Doar că o astfel de contestație se poate introduce doar după ce trece cel puțin 1 an de la începerea urmăririi penale și nu se face nimic. Se introduce la instanta căreia ii revine competența să judece în fond. Dacă infracțiunea este furtul atunci la judecătorie. Desigur și soluționarea contestației poate dura. Dacă într-un final o apreciază întemeiată judecătorul fixează termen în care procurorul să termine urmărirea penală. Vedeți art 488 indice 1 și următoarele din codul de procedura penala. Eu v-am spus în mare.

Cât despre prescripție, aceasta este de 5 ani pentru furtul simplu și pentru unele forme de la furtul calificat și de 8 ani pentru alte forme de la furtul calificat care se calculează de la data comiterii faptei. Asta pentru ca nu ați spus în ce împrejurări a fost comis. Nu se prescrie atât de repede.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2024
Ștefania_26, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat stefangsn stefangsn Am fost prins de curand de catre agentii de paza a unui magazin de haine, inainte sa ies din magazin, cu haine sustrase fara sa le platesc,(erau intr-o ... (vezi toată discuția)
Stramutare dosar penal bunicumiki bunicumiki am depus in 2016 o plangere penala la procuratura Buftea, am primit clasare de la procurorul de caz , am refacut cererea la prim-procuror unde si aici am ... (vezi toată discuția)
Dosare penale nesolutionate dupa 3 ani. ce se poate face? cedo? ... ioni69 ioni69 Am deschis acum 3 ani doua dosare penale pentru furt/violare corespondenta. De atunci politia si procuratura nu au facut nimic. Am cerut sa vad dosarele si ... (vezi toată discuția)