avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De curand am cumparat un apartament, am inceput ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De curand am cumparat un apartament, am inceput renovarile, in ...

De curand am cumparat un apartament, am inceput renovarile, in doua camere in pardosea, am dat de 3 tuburi de curent care duc la vecinul de jos, fara sa vreau, am taiat, si sa vezi, vecinul a ramas fara curent, acuma , chestia e ca ma incurca tuburile alea ca vreau sa fac incalzirea in pardoseala, nu stiu cum sa procedez acuma cu vecinul ca e scandal cat casa... , poate vecinul sa-mi faca probleme ? ce pot face ? sa-si cheme un electrician, sa-si rezolve problema singur ?
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2024
lrdmafia, utilizator
Cel mai recent răspuns: lrdmafia , utilizator 11:01, 6 Februarie 2024
Chiar exista lege pentru asa ceva, zona respectiva nu e proprietatea dvs. Vecinul va va da in judecata si va cistiga.
Articolul 34
(2) Proprietarul poate aduce îmbunătățiri sau modificări proprietății sale individuale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la autorizarea executării lucrărilor de construcții de către autoritatea administrației publice competente, fără a pune în pericol integritatea structurală a condominiului, rezistența mecanică, stabilitatea și siguranța clădirii sau a altor proprietăți individuale, precum și buna funcționare a instalațiilor aferente acestora.

Articolul 35
(1) În cazul clădirilor cu mai multe locuințe sau spații cu altă destinație și în cazul clădirilor multietajate constituie părți comune din condominiu, dacă actele de proprietate nu prevăd altfel, următoarele:
..................................
e) locurile de trecere, scările și casa scărilor și coridoarele; pereții perimetrali și despărțitori dintre proprietăți și/sau spațiile comune.............
[ link extern ]

lrdmafia a scris:

eu imi refac toata instalatia de la zero, e aiurea cumva, la mine in casa, proprietatea mea, nu am voie sa tai ca vezi dom'le ca vecinul ramane fara curent, exista lege pt asa ceva ? vecinul ma poate da in judecata ca ce ?

va multumesc pentru ca m-ati lamurit, pana la urma m-am dus si am refacut firele la mine si am rezolvat problema cu vecinul,
am chemat un electrician ca sa traga firele preventiv la el pe pereti pana o sa-si rezolve sa-ti refaca tot electricul, va multumesc pentru tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inconveniente ale vietii la comun ana438 ana438 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: locuiesc intr-un apartament la bloc iar vecinii care au cumparat recent deasupra au renovat baia (scos sapa, ... (vezi toată discuția)
Furt curent de pe proprietate privata gabrieltudor gabrieltudor Am cumparat o locuinta in luna iulie 2015. M-am mutat in locuinta pe 16.08.2015. In data de 20.09.2015 in urma efectuarii unor lucrari de drenaj am descoperit ... (vezi toată discuția)
E on - 12.000 kw scursi in pamant din cauza unei greseli de realizare a instalatiei electrice black_kat black_kat Buna ziua. Cum ar trebui sa procedez in cazul in care am o fact de 6200 lei la e on , in jur de 12 000 kw , pe care nu i am consumat ? A fost o ... (vezi toată discuția)