avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Va rog mult sa-mi spuneti daca la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Va rog mult sa-mi spuneti daca la cercetarea disciplinara ...

Buna ziua. Va rog mult sa-mi spuneti daca la cercetarea disciplinara avocatul ce insoteste angajatul poate lua cuvantul in locul angajatului sau sa il completeze in fata celor 3 pers. din partea firmei? De asemenea, se poate anula, dupa ce persoana se apara, acest act de cercetare de catre comisia care certeaza? Ca este un abuz, dupa 20 ani de munca exemplara, se poate spune in fata acelei comisii, mai ales ca motivele sunt extrem de puerile?
Multumesc anticipatg!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:27, 6 Februarie 2024
În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze și să susțină toate apărările în favoarea sa și să ofere comisiei sau persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele și motivațiile pe care le consideră necesare, precum și dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un consultant extern specializat în legislația muncii sau de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.

Consultantul extern specializat în legislația muncii poate fi un avocat, un expert în legislația muncii sau, după caz, un mediator specializat în legislația muncii, care, prin rolul său activ, va stărui ca părțile să acționeze responsabil pentru stingerea conflictului, cu respectarea drepturilor salariaților recunoscute de lege sau stabilite prin contractele de muncă.

In speta, avocatul poate lua cuvantul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! abaterile disciplinare se pot lua in considerare ... nokia25s nokia25s Buna ziua ! Abaterile disciplinare se pot lua in considerare fara un proces verbal de constatare? (o dovada clara a abaterii) O abatere disciplinara ... (vezi toată discuția)
Demisie sau cercetare disciplinară Bleach1 Bleach1 Bună ziua. Vă rog frumos să mă ajutați cu un sfat, nu știu cum să procedez. Lucrez într-o corporație mare în departamentul de resurse umane și ... (vezi toată discuția)