avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua Prin Codul Muncii se precizeaza ca in cursul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua Prin Codul Muncii se precizeaza ca in cursul cercetarii ...

Buna ziua
Prin Codul Muncii se precizeaza ca in cursul cercetarii disciplinare, salariatul are dreptul sa să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al carui membru este sau de un consultant extern specializat în legislaţia muncii.
Intrebarea mea este daca avocatul ( asa cum era precizat inainte in Codul Muncii ) poate fi considerat un consultant extern specializat în legislaţia muncii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 27 Martie 2023
Dreptul salariatului de a fi asistat de avocat in procedura cercetarii abaterii disciplinare este distinct de dreptul salariatului de a fi asistat, la cererea sa, de către un consultant extern specializat în legislația muncii sau de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.


Consultantul extern specializat în legislația muncii poate fi un avocat, un expert în legislația muncii sau, după caz, un mediator specializat în legislația muncii, care, prin rolul său activ, va stărui ca părțile să acționeze responsabil pentru stingerea conflictului, cu respectarea drepturilor salariaților recunoscute de lege sau stabilite prin contractele de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog mult sa-mi spuneti daca la cercetarea disciplinara ... Gabilas Gabilas Buna ziua. Va rog mult sa-mi spuneti daca la cercetarea disciplinara avocatul ce insoteste angajatul poate lua cuvantul in locul angajatului sau sa il ... (vezi toată discuția)
Demisie sau cercetare disciplinară Bleach1 Bleach1 Bună ziua. Vă rog frumos să mă ajutați cu un sfat, nu știu cum să procedez. Lucrez într-o corporație mare în departamentul de resurse umane și ... (vezi toată discuția)