avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Astazi 06.02.2024 am primit de la salariat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Astazi 06.02.2024 am primit de la salariat decizia ...

Buna ziua!
Astazi 06.02.2024 am primit de la salariat decizia de pensionare pentru limita de varsta data deciziei de pensionare este 16.01.2023.
Intrebare: cu ce data inchid contractul de munca ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:12, 6 Februarie 2024
C.i.m. trebuia incetat la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, nu cand i se nazare salariatului sa va comunice decizia de pensionare ..prin urmare, perioada cuprinsa intre data mai sus mentionata si data comunicarii deciziei constituie munca nedeclarata, sanctionata cu amenda de catre ITM.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Se considera munca nedeclarata chiar daca nu i s-a inchis contractul de munca?A facut si cerere de continuare a activitatii .
In conditiile mentionate, nu mai este munca nedeclarata , iar c.i.m. va inceta de drept la expirarea perioadei de 1 an sau de 2 ani , respectiv de 3 ani ..depinde de aprobarea angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)
Angajat care are decizie de pensie pentru limita de varsta nu anunta angajatorul jujica jujica Buna ziua Un angajat are de 6 luni decizia de pensionare pentru limita de varsta si isi desfasoara activitatea in baza vechiului CIM. Doresc sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 56 / c carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com In data de 02.07. un salariat implineste 65 de ani - cel putin 15 ani vechime, are - deci trebuie pensionat. Dar daca el spune ca nu a primit decizie de la ... (vezi toată discuția)