avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, In blocul in care stau administratoarea are ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, In blocul in care stau administratoarea are o rubrica ...

Buna ziua,

In blocul in care stau administratoarea are o rubrica la cheltuielile de intretinere denumita "Alte cheltuieli", in care in fiecare luna toti locatarii platesc o suma fixa per apartament care se adauga la cheltuielile de intretinere.
Este legala o astfel de taxa?
Pot sa fac o cerere in care sa mi se transmita pe ce se cheltuie acei bani?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 08:22, 12 Februarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia nu impune taxe !
Sigur, daca dvs. nu stiti ce reprezinta acea cheltuiala repartizata tuturor proprietarilor, mai mult, poate niciun proprietar nu stie despre ce este vorba, puteti sa va adresati in scris la presedintele as. prop. sa va explice despre ce este vorba...
Am inteles, multumesc. Si daca raspunsul este ca acei bani sunt pentru un fond de cheltuieli neprevazute al blocului, are dreptul sa oblige plata in cazul acesta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În lege există obligația de a institui fond de reparații și fond de rulment.
Probabil acea sumă este destinată fondului de reparații. Cât se strânge în fondul de reparații trebuie hotărât de adunarea generală a proprietarilor, nu se poate să vă ceară bani la nesfârșit fără să justifice nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De aproximativ 2 ani se strânge lunar, fond de reparații (care ... AngiM AngiM De aproximativ 2 ani se strânge lunar, fond de reparații (care nu se rambursează la vânzarea apartamentului), cât și fond de rulment. În noiembrie s a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli per apartament, pentru lucrari utilitare, in situatie exceptionala/de urgenta? ciprianpopask ciprianpopask Buna ziua, In asociatia de proprietari din care fac parte exista si apartamente aflate inca in proprietatea constructorului, si pentru care constructorul a ... (vezi toată discuția)
Fond rulment? mca mca In 2009 am platit 200 lei drept \"fond rulment\"?, de fapt s-a spus ca sunt bani necesari efectuarii reparatiilor instalatiei din subsolul blocului. Acele ... (vezi toată discuția)