Dezbatere mostenire in instanta... succesiune
Ma ajuta cineva si pe mine daca va rog frumos ?
Speta e urmatoarea...o dezbatere de mostenire in instanta...suntem mai multe rude care ne batem pe un petic de pamant....o parte din membrii familiei nu au fost de acord la inceput de aceea s a mers in instanta...si un grup majoritar am angajat un avocat care sa ne reprezinte...dupa 3ani de procese,se are ca ajungem la un capat si se pare ca toata lumea a fost multumita mai putin eu. desi la inceput totul parea in regula...fiecare si a exprimat dorinta si se parea ca in ultima vreme toata lumea primea ce isi dorea,inclusiv eu...pana astazi cand am vazut lotizarea respectivului teren si observ ca eu sunt singurul care nu va primi ceea ce am discutat cu restul rudelor...si bineinteles ca nu sunt de acord cu o fasie de teren in fundul gradinii....Schita de lotizare inca nu a ajuns la instanta,termenul fiind in aprilie....ce metode am sa ma opun pana atunci ?...avand in vedere ca nu am fost informat de nimeni despre acest lucu...ci doar am prins o discutie intre rude care puneau tara la cale.
Multumesc
Dacă nu rentează sa angajați un av pentru restul procesului ,(ținând cont de valoarea terenului)rentează măcar sa consultati un avocat punandu i la dispoziție actele din dosar pt un sfat pertinent..Înțelepciunea populara are multe zicători cu lucrul amestecat..,una cu afacerile și încă ceva se fac singur etcetc.E clar ca interesele dvs la acest moment sunt divergente de ale celorlalte parti..Obiectiuni la expertiza,note de ședință în care ptecizati instantei poziția dvs,concluzii pe fondul cauzei,apel ,toate acestea sunt variante în funcție de stadiul.procesului,cum va decurge în continuare etc..
....expertiza cu lotizarea terenului nu a ajuns infata judecatorilor inca...ideea e ca eu nu pot sa nu fiu de acord cu "imparteala asta" inainte de termenul stabilit de instanta?...nu imi arata nimeni inainte acea schita si eu sa nu fiu de acord cu ea?...sau totul decurge de acum cum au hotarat aceste rude si eu nu am alta cale decat sa conteat decizia lor in termenul stabilit dupa termen?
Formulați obiecțiuni pertinente la raportul de expertiza după ce luați la cunostiinta de continutul acestuia..Nu o sa rezolvați pe un forum,sunt n variante în funcție de stadiul procesului etcetc.De obicei la procesele cu miza se angajează experți parte, varianta cu av la grămadă ați văzut și dvs ca nu e indicata etc..