avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Riscuri oprire curent electric dupa ce a expirat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Riscuri oprire curent electric dupa ce a expirat contractul de chirie iar chiriasul refuza sa elibereze

Buna ziua, detin un apartament care este inchiriat cu contract inregistrat la anaf. Chiriasul nu numai ca nu a platit, dar refuza sa elibereze, desi contractul a expirat. Am demarat procesul de evacuare prin executor, dar dureaza destul de mult (intre 2 si 6 luni). Momentan iau in considerare oprirea curentului electric, pentru a accelera evacuarea dar si pentru a reduce cheltuielile. Imi puteti spune va rog daca exista vreo implicatie legala sau vreun risc in a ii opri curentul odata ce contractul de inchiriere a expirat ? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2024
johnsnow2004, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

TOTAL FOREST CONSULT SRL a scris:

Daca am ajuns să gândim în felul ăsta, înseamnă că e grav...
Înseamnă că ne-am pierdut de tot încrederea în autorități. Eu nu cred sub nici o formă că, din moment ce avem de a face cu cineva care ocupă în mod abuziv proprietatea altcuiva, devreme ce contractul de închiriere a expirat, și proprietarul poate dovedi asta cu înscrisuri, respectiv contractul expirat, apoi în mod cert are și niște mesaje scrise prin care i-a cerut în mod expres sa părăsească locuința, cu toate astea poliția nu poate interveni. Nu cred așa ceva.


Sunteti sau foarte tanar sau foarte naiv sau ambele daca va imaginati ca asa functioneaza politia in viata reala. In plus ati inteles complet gresit si competentele politiei daca credeti ca abia asteapta sa faca din oficiu incadrari juridice sau sa se implice in evacuarea unui chirias fara o hotarare judecatoreasca definitiva in acest sens. Mai cititi odata competentele Politiei si eventual intrebati si un practician in ale dreptului. O sa fiti surprins de ceea ce veti afla.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,

Adresati-va instantei de judecata, in vederea evacuarii chiriasului rau platnic.

Puteti uza de procedura urgenta,cu notificare prealabila.

Numai in baza unei hotarari va putea fi initiata evacuarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)
Notificare evacuare imobil fotopoulus fotopoulus Buna ziua, contract de închiriere expirat de 9 luni, se locuiește și se plătește în continuare chirie proprietarului inclusiv pentru luna in curs, in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am inchiriat un imobil cu contract de inchiriere, ... Ion03 Ion03 Buna ziua! Am inchiriat un imobil cu contract de inchiriere, inregistrat la ANAF, fara notar si semnat de mine (proprietar) si chirias. Chiriasul a fost unul ... (vezi toată discuția)