Bună ziua! Prietenul meu este acuzat într-un dosar penal de trafic de persoane cei de la DIICOT insistă pe metoda loverboy ( 3 foste au declarat împotriva lui dar ele practicau prostituția înainte să intre într-o relație cu el și relațiile au fost de lungă durată de 7, 6 și respectiv 2 ani) și trafic de droguri de risc cu titlu gratuit (una din foste a declarat că îi mai dădea și ei să fumeze marijuana-ea fiind dependentă înainte să-l cunoască pe el) în formă continuată. Este în arest preventiv de 3 luni, mâine a fost chemat la DIICOT și i s-a spus că trebuie să meargă pe recunoaștere. Problema este că fetele respective nu au fost constrânse să facă acest lucru, asta era meseria lor de dinainte să-l cunoască pe el. Precizez că el nu a mai avut nicio relație din 2022. Cum ar trebui procedat în această situație? Vă rog frumos să mă ajutați cu un sfat este disperat are o relație acum cu o fată, de 6 luni sunt împreună, este fericit că în sfârșit și-a găsit o fată cuminte care nu practică această meserie. Precizez că este în arest preventiv de 3 luni și mi-a spus că vor să îl trimită în penitenciar.
Căutați un avocat cu experiență în penal să îl reprezinte. Va avea o șansă la pedeapsă mai mică. Asta nu înseamnă că, la finalul procesului, nu va executa pedeapsa în penitenciar.
Sa își angajeze avocat bun.
Dosarele de acest fel sunt cu dus și întors.
Trebuie văzut exact de avocat ce este la dosar.
În multe cazuri inculpații nici nu înțeleg metoda Lover Boy dar și procurorii pot exagera.
Este foarte important ca acuzatul sa aibă avocat care sa participe la audierea fetelor.Adica sa fie prezent avocatul dar costa destul de mult asa ceva căci ies scântei la audieri dacă avocatul se implica.
Cred ca a ratat acest moment și este un moment esențial pentru apărare și acuratețea adevărului.
Cele care practica prostituția o dau și ele cum bate vântul și procurorii pot pune presiune pe ele.
Sunt multe aspecte care nu se pot expune public referitor la astfel de cazuri.
Vă mulțumesc enorm pentru răspuns! Avocatul ne-a spus că victimele vor fi audiate numai în instanță, nu poate cere el audierea victimelor. Îmi cer scuze dacă greșesc în exprimare nu am nicio pregătire juridică și nu m-am mai confruntat cu această situație până acum.
Proxenetism 213
costy11
Buna Ziua,sunt acuzat de proxenetism in urma unei autosesizari a parchetului,am o relatie cu o fata in varsta de 20 de ani,de aproximativ 2 ani,din care a ... (vezi toată discuția)