avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am fost executat silit cu poprire pe salariu din 2021 ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am fost executat silit cu poprire pe salariu din 2021 pana in ...

Am fost executtat silit cu poprire pe salariu din 2021 pana in 2023, timp in care m-a fost retinuta o treime din salariu. Am ramas fara serviciu si nu am nici un bun pe numele meu. Ce pot sa fac sa opresc executarea silita? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce sa mai faceți acum când practic sunteți un Robin Hood modern și nu puteți fi executat silit?Contestație la executare trebuia făcută la acel moment..când ați aflat de existenta popririi..
Urata exprimare pentru un avocat. Nu e nimeni Robin Hood modern si nu am incercat vreodata sa ma sustrag de la plata datoriei. Am ajuns in situatia executarii, nu datorita faptului ca nu am platit ratele la credit ci datorita Covid. Asa am ajuns sa fiu executat si am platit imediat timp de 3 ani luna de luna. Si nu am bunuri pe numele meu deoarece nu am vrut ca pentru 39000 de lei sa imi fie executate bunuri mult mai valoroase. Despre ce vorbim aici? Intrebarea mea si se pare ca nu sunteti in masura sa imi raspundeti, este ce se intampla acum? O sa am poprire pe conturi pana moare executorul? Ca asta intrebam eu si dvs imi spuneti ceea ce stiam deja. Se poate opri executarea pe motiv ca nu au ce sa imi mai ia? Eu am citit ca se poate, doar ca voiam sa stiu cadrul legal. Puteti sa imi raspundeti la asta va rog? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate insista în executare pana va angajați iar, pana iesiti la pensie, pana mosteniti ceva, pana va cumpărați bunuri. Nu depinde de dvs oprirea executarii, ci de creditor. Daca nu insista insa, da, după un timp, puteti cere desființarea actelor de executare, perimarea nu va ajuta, deci așteptați sa treacă 3 ani sa se prescrie, asta reper, dacq nu se mai fac acte de executare în dosar.
Nu va ajuta nici sa va rugați sa crape executorul, ca dosarele le ia altul, nu rămân în pom.
Cum pot cere desfiintarea actelor de executare? In ce mod se face? Pentru ca eu am platit 2 ani rata creditului si pe urma 3 ani am avut poprire. Eu consider ca mi-am achitat datoria. Au fost cazuri si sunt cazuri in care executarea a continuat ilegal si dupa acoperirea sumelor datorate in totalitate, pentru ca si executorii aia sint niste mizerabili. Nu exista onoare intre hoti, vorba aia. Daca puteti sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez ca sa cer desfintarea actelor de executare. Nu vreau sa astept 3 ani si poate eu am datoria achitata deja. Multumesc ptr raspunsul anterior...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Executorul vă execută la cererea creditorului, și pune în executare un contract executoriu semnat de dumneavoastră, la care se calculează zilnic penalități de întârziere pentru fiecare zi.
Executorul parcurge pașii conform codului de procedură civilă.

Puteți trimite o scrisoare prin poștă cu confirmare de primire, prin care să cereți executorului să vă comunice ce sumă mai aveți restanță.

Alte discuții în legătură

Daca nu am nimic pe numele meu și locuiesc adresa de pe buletin ... Ionuț 90 Ionuț 90 Daca nu am nimic pe numele meu și locuiesc adresa de pe buletin poate sa mi se pună sechestru pe bunuri care nu sunt pe numele meu (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu mai pot plati un credit si nu au ce sa imi ia? matematicianul123 matematicianul123 Buna ziua. Ce se poate intampla daca am contactat un credit si nu il mai pot rambursa? Mentionez ca nu sunt angajat si nici nu detin casa, masina sau alte ... (vezi toată discuția)
Rog indrumare pentru a scapa de executare silita Vlad N. Vlad N. Cum se poate scapa de o executare silita, este cineva care ne poate indruma pas cu pas? E vorba de un prieten care e somer. Are 2 datorii pentru care ... (vezi toată discuția)