Buna ziua, cer si eu parerea dumneavoastra intr-un caz:
In octombrie 2008 mi s-a suspendat permisul pentru conducerea sub influenta alcolului in urma careea m-am rasturnat pe un drum public. Nu au fost victime , in urma testari cu alcoltestul dupa 4 ore a rezultat 0.77 in aerul expirat. Agentul de politie a cerut preluarea de sange pentru calculul retroactiv la Medicina Legala Iasi. Pana acum nu am primit nici un rezultat, dosarul se afla la postul de politie din localitatea in care am facut accidentul. Pot sa ii dau in judecata pentru intarzierea procesului?
Daca stiti ca dosarul penal ce s-a intocmit se afla si in prezent la postul de politie din localitatea in care ati facut accidentul, trebuie sa va adresati procurorului care supravegheaza UP, pentru a va comunica stadiul cercetarilor.
Mai apoi puteti sa va adresati cu o sesizare la IPJ IASI pentru cercetarea prealabila a politistului respectiv.
Succes!
deci accidentul s-a produs pe raza judetului vaslui, procesul ar trebuie sa se fie la barlad, insa el nu poate sa se desfasoare din cauza calculului retroactiv a probelor de sange care lipseste la dosar, din cate am inteles de la agentul de politie el este facut insa ministerul care trebuia sa plateasca pentru acestea analize nu a mai virat banii. Si cred dupa mine ca dupa un an si cateva luni ar trebui sa stiu care e situatia dreptului meu de a conduce, am sau nu mai am acest drept??
Da este clar acum, trebuie sa va adresati procurorului care supravegheaza UP, pentru a va comunica stadiul cercetarilor. Numai el poate dispune referitor si la permis.
Succes!
Dosar penal alcool
emilianhr
Buna ziua ! In urma cu 2 luni in 20.11.2017 am avut un accident cu masina am intrat intr-un gard din cauza unui caine :) . Am platit gardu, testu de alcolemie ... (vezi toată discuția)