avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Am fost căsătorită în România. Am divortat in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Am fost căsătorită în România. Am divortat in strainatate, ...

Am fost căsătorită în România. Am divortat in strainatate, divort care a fost transcris la Tribunal si am primit hot judecătorească definitivă. Între timp m-am recăsătorit tot in strainatate cu un cetățean străin si doresc sa transcriu căsătoria ÎN românia. După divort am rămas cu numele fostului sot deci actele buletin/pasaport nu au mai trebuit schimbate. Intrebarea e: cand transcriu căsătoria este de ajuns hotărârea judecătorească prin care se menționează că am păstrat numele fostului sot sau mai am nevoie de alte acte in plus am mai citit pe net mentiuni din certificat casatroie. Dar eu nu mai am certifcat casatorie de la fosta casatorie si nici mentiune pe ea. Automat baza de date a fost actualizată cu divorțul meu de către instanța? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 10 Februarie 2024
Este de ajuns hotararea judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma lămuriți care e diferenta intre mentiuni de divort ... Mada456 Mada456 Va rog sa ma lămuriți care e diferenta intre mentiuni de divort pe certificat nastere/casatorie si hotararea de divort definitivă ? Nu e tot aceeasi ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei ContSters240676 ContSters240676 Buna ziua, doresc sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a putea reveni la numele purtat inaintea casatoriei. Am divortat in Septembrie 2001, in sentinta de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! m-am căsătorit in românia in 1997 și am divorțat ... Bella1967 Bella1967 Buna ziua! M-am căsătorit in România in 1997 și am divorțat in Australia in 2008. In urma divorțului, cu acordul soțului și după legile australiene, ... (vezi toată discuția)