1. Art. 60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...........
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
........
Interdicţia de concediere a salariatei gravide se aplică numai în situaţia în care angajatorul avea cunoştinţă la data emiterii deciziei de concediere despre starea de graviditate a salariatei concediate.
2. Potrivit prevederilor art. 31 alin. (3) din Codul muncii, pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
Decizia nr.657/2009 Curtii Constitutionale publicata in M.Of.. nr. 418 din 18 iunie 2009
Dispoziţiile art. 31 alin. (4^1) din Legea nr. 53/2003 oferă atât angajatorilor, cât şi angajaţilor posibilitatea de a denunţa în mod unilateral contractul individual de muncă în perioada de probă. Încetarea contractului individual de muncă în aceste cazuri este o consecinţă firească a prevederilor alin. (1) al art. 31 din aceeaşi lege, potrivit cărora verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului de muncă, poate fi stabilită în perioada de probă. Dispoziţiile art. 16 din Constituţie nu sunt încălcate, deoarece reglementarea legală se aplică, fără discriminare, tuturor salariaţilor aflaţi în situaţia prevăzută de textul legal.