avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare: angajatorul are obligatia sa tina privat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare: angajatorul are obligatia sa tina privat informatiile ...

Intrebare: angajatorul are obligatia sa tina privat informatiile salariatilor ce tine de natura contractului lor de munca? Daca de exemplu se afla ca angajatorul a dezvaluit altui coleg din companie sau unui client extern inafara companiei detalii din contractul de munca a unui salariat (cum ar fi: cat castiga sau daca e pe perioada determinata/nedeterminata ) aflat inca in perioada de lucru, atunci angajatorul a savarsit o inegalitate?
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2024
ZidanGhepard, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 11 Februarie 2024
Obligația de confidențialitate a contractului individual de munca se aplică în egala măsură și angajaților și angajatorului.
Persoana din cadrul angajatorului, sau chiar societatea dacă este cazul, poate fi trasa la răspundere pentru eventuale prejudicii pentru divulgarea unor astfel de informații.
Am inteles. Daca salariatul a pierdut sansa de prelungire/reinoire a contractului sau de munca (perioada fixa) din cauza ca angajatorul a divulgat informatia despre natura contractului sau de munca unui client - in care salariatul, fiind angajat al companiei, a colaborat cu el - iar ulterior, clientul beneficiind de aceasta informatie, a vrut sa prejudicieze salariatul sa-i inceteze raportul de munca cu angajatorul, poate atunci fi tras la raspundere angajatorul pentru prejudiciul produs? Sau nu, din cauza ca angajatorul nu are obligatia sa prelungeasca contractul de munca daca nu vrea (desii initial a vrut dar decizia a fost clar influentata de feedback-ul care l-a primit de la client)?
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2024
ZidanGhepard, utilizator
Daca a divulgat salariul , atunci a incalca confidentialitatea acestuia ... un angajator nu are obligatia de a prelungi durata c.i.m. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare clauza de cofidetialitate ! VISMA VISMA BUNA ZIUA , IMI POATE SPUNE CINEVA CE INSEAMNA MAI PRECIS STIPULAREA INTR-UN CONTRACT DE CONFIDENTIALITATE CA , CITEZ : \\" SALARIATUL SE OBLIGA SA NU ... (vezi toată discuția)
Intrebare de 100 de puncte albistur1981 albistur1981 Va salut, Am o intrebare care nu prea imi da pace de ceva timp si cand am gasit acest forum m-am simtit usurat in speranta ca cineva imi poate raspunde. Sa ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate Mondeo3409 Mondeo3409 Buna ziua, As dori sa stiu daca un contract de confidentialitate semnat la incheierea contractului de munca are valabilitate doar pe teritoriul Romaniei ori ... (vezi toată discuția)