avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii plata concediului prenatal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

plata concediului prenatal

Buna ziua am si eu o mare nelamurire si sper sa ma ajutati.
Am intrat in concediu prenatal incepand cu data de 01.02.2010 si astazi 02.02.2010 i l-am dus angajatorului.Eu pe ultimele 6 luni am salariul brut August ,Septembrie,Octombrie - 1400 Ron iar Noiembrie ,Decembrie,Ianuarie, 1100 Ron. Ma puteti ajuta sa imi spuneti cat ar trebui sa iau pe concediul prenatal ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:09, 2 Februarie 2010
Buna ziua,
se ia ca si baza de calcul: venitul total brut ( nu salariul de baza) adica salariul pentru ore lucrate+prime sau bonusuri+ore suplim etc ( daca a fost cazul).
Se aduna venitul total de pe ultimele 6 luni si se imparte la numarul de zile lucratoare ale lunii ( cat a-ti lucrat d.voastra.) Nu se iau in calcul zilele libere neplatite.
Si..continuarea:) suma obtinuta se inmulteste cu nr de zile de concediu medical, se inmulteste cu 85%. Din acest concediu medical se "trage" doar CAS ( raportat la minimul pe economie). (de exemplu, daca suma finala este de 1200, se scade doar 63 lei CAS.)
Adica daca totalul este pe ultimele 6 luni este de 7500 Ron ? orele lucrate cum se calculeaza din ultimele 6 luni ?
6 luni ar insemna 108 zile lucrate ?
Adica 7500 impartit la 108 inmultit cu 28 zile concediul pe luna aceasta prenatal ,inmultit cu 85% - Cas? Mie suma mi-a iesit 1653 fara cei pentru CAS ? Am calculat bine ? multumesc si scuze pentru atata deranj dar as vrea sa stiu sigur sa nu imi faca vro figura angajatorul

Alte discuții în legătură

Prenatal - cat mai repede ioana dimassi ioana dimassi Buna ziua, Am urmatoarea intrebare cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu prenatal si daca ma afecteaza cumva daca vreau sa intru cat mai ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu prenatal aadalya aadalya Buna ziua, Sunt in prenatal si am rugamintea sa imi spuneti si mie pentru un salariu net de 1000 ron, care sunt procentele care mi se opresc la stat (aferente ... (vezi toată discuția)
Calculare pre si postnatal lore28 lore28 Buna ziua. Am o prietena care incepand cu 01.06 a intrat in cele 126 zile de prenatal. Pe luna iunie firma i a dat 690 lei. Nu trebuia sa ia mai mult? Ea fiind ... (vezi toată discuția)