avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Subchiriasi evacutati din vina chiriasului principal.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Subchiriasi evacutati din vina chiriasului principal.

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie neplacuta in legatura cu un contract de subinchiriere .
Am o firma si am subinchiriat de la chiariasul principal (cu acordul proprietarului) o parte dintr-o hala pe o perioada de 5 ani.
Chiriasul principal nu a mai platit chiria pe o perioada de 5 luni, iar acum proprietatul halei vrea sa ne evacueze din hala respectiva chiar daca noi suntem la zi cu toate platile catre chiriasul principal si utilitati.
Mentionez ca mutarea in noua hala a presupus investitii de peste 100000 de euro din partea noastra (subchiriari) pentru amenajarea spatiului, investitii necesare pt desfasurarea activitatii (activitate de productie).
O relocare dureaza in medie mai bine de 3 luni (incepand de la gasirea spatiului compatibil ca si dimensiuni si putere electrica) iar o astfel de evacuare ar putea insemna chiar falimentul firmei pt ca nu mai putem finaliza contractele de prestari servicii in curs si nici nu dispunem de fondurire necesare pt o relocare noua momentan.

Proprietarul nu pare sa fie dispus sa discute cu noi (subchiriarii), este chitit pe evacuare.
Avem vreun drept/parghii prin care ne putem apara in acest caz in "lupta" cu proprietarul?

Multumesc anticipat pt ajutorul dvs,
Ionut.
Cel mai recent răspuns: abuzinserviciu99 , utilizator 12:02, 12 Februarie 2024
Trebuie verificat continutul contractului, pentru a afla daca raspunderea dvs. fata de locatorul principal este una in solidar alaturi de cel de la care ati inchiriat. Reveniti cu un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract chirie expirat - chiriasul refuza sa paraseasca imobilul. edward_zone edward_zone Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Eu, persoana fizica, am inchiriat catre o persoana juridica un spatiu comercial. Chiriasul a uitat de 3 luni sa ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Contract de subinchiriere pol27 pol27 Buna ziua, am o problema legata de un contract de subinchiriere si anume : Eu sc am inciriat un spatiu comercial de la o persoana fizica cu un pret, si ... (vezi toată discuția)