avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de subinchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de subinchiriere

Buna ziua, am o problema legata de un contract de subinchiriere si anume :
Eu sc am inciriat un spatiu comercial de la o persoana fizica cu un pret, si am subinciriar acelasi spatiu unei firme cu un alt pret. Toate astea au fost in regula timp de doi ani, acum chiriasul meu ma sarit pe mine si a platit chiria pe care o plateam eu proprietarului care a fost deacord si eu am fost sarit. spunetimi va rog ce posibilitati am eu.
Variantele gandite de mine sunt :
1.cer rezilierea contractului fata de chiriasul meu si il evacuez.
2 Cer despagubiri de la proprietarul spatiului pentru ca mi-a tulburat dreptul de a subinchiria.
Va multumesc mult pentru sfat.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 18:43, 7 Februarie 2009
Ambele variante sunt bune, cel ce a gresit este proprietarul ce trebuia sa faca dovada ca a cerut rezilierea contractului de inchiriere, altfel se face ca incaseaza chirie de la doi chiriasi pe acelasi spatiu, daca am inteles eu bine.
da asa este numai ca acuma proprietarul refuza sa primeasca bani de la mine, si eu asi fi mai interesat sa il scot afara pe chirias, acesta are cu mine un contract pe care nu il respecta si ultima factura ce cuprindea chiria aferenta lunii ianuarie nu mi-a platito, asa ca eu consider ca il mai las pana pe 15 ale luniitimp in care ii calculez majorari ce sunt stipulate in contract si apoi sa incep procedura de evacuare, procedura pe care inca nu o cunosc.
Multumesc pt raspuns.
Buna ziua,

cata vreme dvs. aveti un contract valabil atat cu proprietarul cat si cu cel caruia i-ati subinchiriat atunci puteti sa il facturati in continuare pe chiriasul dvs. Va puteti judeca si cu proprietarul dar nu e o idee buna dc vreti sa mai stati acolo dupa ce va expira contractul.


Custima
avocat Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract subinchiriere VIORICA IORGULESCU VIORICA IORGULESCU Buna seara, Am nevoie de un sfat.... am subinchiriat un spatiu comercial, chiriasul s-a obligat prin contract ca-mi va obtine aprobarea de la proprietar si ... (vezi toată discuția)
Masura siguratorie ramescu ramescu detin contract de subinchiriere spatiu fara acord proprietar si totodata inchiriere bunuri(mobilier,aparatura salon)Am achitat chiria in avans,am facut ... (vezi toată discuția)
Ce articole de lege invoc in litigiul cu chirias pers. juridica care nu vrea sa plateasca, dar subinchiriaza? MateiSerban MateiSerban Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari a dat un spatiu spre inchiriere unei societati X. Aceasta a refuzat sa mai plateasca chiria si, conform ... (vezi toată discuția)