avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept Penal - Device-uri luate de politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept Penal - Device-uri luate de politie

Buna ziua, voiam sa va intreb care sunt sansele sa primesc mai multe device-uri care mi-au fost luate de politie mai devreme de finalizarea dosarului? Voiam sa stiu daca au fost persoane cu cazuri concrete care le-au recuperat mai repede si cum au reusit?
Cel mai recent răspuns: Rzvy999 , utilizator 14:39, 1 Martie 2024
In mod normal si just, device-urile se inapoiaza dupa finalizarea procedurilor de perchezitie informatica, in masura in care nu sunt de o valoare ridicata si pot servi pentru garantarea masurii confiscarii speciale. (ar trebui sa fiti informat in acest sens)
Adica dupa analiza datelor, ei considera daca aceste device-uri sunt importante pentru dosar sau nu si daca nu sunt (ceea ce este si in cazul meu) ar trebui sa mi le returneze? Cunoasteti cazuri in care stiti dupa cat timp au fost inapoiate? (stiu ca difera de la caz la caz dar doar ca info as dori sa stiu)
Un device nu are cum sa fie intrinsec important pentru dosar, informatiile de pe el pot fi. Repet, dupa ce s-a efectuat perchezitia informatica, indiferent de ce informatii gasesc acolo, DACA valoarea device-urilor respective nu e de asa insemnatate incat sa poata garanta masura confiscarii speciale, adica, pe intelesul tuturor, sa poata servi la repararea prejudiciului, ( spre exemplu, daca de la o societate se ridica 20 de calculatoare performante, asupra acestora, sa zicem, se poate institui sechestrul pentru a garanta confiscarea speciala, insa daca vi s-a luat telefonul mobil personal, nu au de ce sa nu vi-l dea inapoi) va vor fi inapoiate, puteti face si o cerere in acest sens, insa aveti grija sa nu "suparati" organele de urmarire penala, daca sunteti in UP. In ce faza procesuala va aflati?


Si ca sa va raspund si la intrebare, da, cunosc un caz in care dupa aprox. 5 luni de la retinere, au fost inapoiate device-urile asupra carora s-a efectuat perchezitia informatica, pentru ca erau doar niste telefoane mobile si un laptop.
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2024
abuzinserviciu99, utilizator
Buna ziua, este adevarat ca este vorba de firma unde am lucrat. Ocupam un post nesemnificativ la acea firma si nu sunt important in dosarul respectiv deoarece am fost luat cu toti la gramada. Se apropie 6 luni de la ridicarea acestor dispozitive dar inca nu s-au analizat datele de pe ele ci doar copiat in sistem.

Ca valoare sunt destul de scumpe dar comparativ cu prejudiciul total cred ca ar fi doar 0.5% maxim din el.

Am formulat 2-3 cereri in acest sens, este posibil sa deranjez sau supar organele de cercetare prin aceste cereri?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog clarificare! perchezitia informatica, in cadrul unui dosar ... Hhh13580 Hhh13580 ROG CLARIFICARE! Perchezitia informatica, in cadrul unui dosar penal, se face, din cate am inteles eu , in urma unui Mandat de perchezitie emis de procuror, ... (vezi toată discuția)
Se pot lua toate numerele de telefon din agenda de catre patron cu politia? ducubc ducubc are dreptul patronul sa vina cu politia sa ia cu japca numerele de telefon din agenda angajatilor pe motiv ca ar fi amenintat ? (vezi toată discuția)
Un caz mai deosebit enceladus enceladus Buna ziua. Am sa va povestesc despre cazul meu , intrucat cred ca este destul de rar intalnit in practica judiciara si as dori sa imi spuneti parerea dvs. ... (vezi toată discuția)