avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer loc de parcare si boxa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer loc de parcare si boxa

Buna ziua.

Recent am achizitionat un apartament intr-un bloc, constructie noua. In curtea blocului imi revine si un loc de parcare, ce trebuie sa mi-l "dea" proprietarul in perioada urmatoare. In plus, mai este si o boxa la subsol care imi va fi data tot prin aceeasi modalitate.
Intrebarea mea este: Care este modalitatea de a-mi da mie aceste dependinte? Care este varianta cea mai buna in aceasta situatie, adica ce act trebuie facut, ce costuri implica, timp etc. Aceasta "trecere" trebuie facuta prin notar sau cum?
Daca nu am fost destul de explicit, va rog intrebati-ma si revin cu detaliile.
Cel mai recent răspuns: razvan.balu , utilizator 14:28, 2 Februarie 2010
buna ziua!
aceste anexe se transmit tot prin act de vanzare cumparare.
ar trebui sa existe cadastru si intabulare pt ele.
in actul de vanzare cumparare trebuie prevazuta minim o suma care eu ar trebui sa i-o dau proprietarului?
Poate intrebarile mele par putin ciudate, dar cum achizitionarea locuintei deja mi-a scos destui bani din buzunar, nu m-ar incanta alte cheltuieli cu acest act.
In actul de vanzare cumparare al apartamentului nu am trecut si aceste dependinte la sugestia proprietarului, ca sa nu am ipoteca si pe ele (deoarece am facut credit ipotecar).
O alta reformulare a intrebarii mele ar fi: care e cea mai ieftina varianta de trecere pe numele meu a acestora?
buna ziua!
exista varianta unui contract de vanzare cumparare autentificat la notar.
in situatia in care va intelegeti puteti incheia un antecontract, sa mergeti pe la instanta sa pronunte aceasta o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare.
mai scutiti niste bani asa.
multumesc pentru informatii. am sa mai discut cu proprietarul si voi vedea cum facem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociaţii de proprietari / locatari - boxa apartamentului Tomache Tomache Buna ziua! Am urmatoarea speta: detin de 7 ani un apartament intr-un bloc din Bucuresti prin contract de vanzare-cumparare, pe contract scrie ca este ... (vezi toată discuția)
Dependintele comune ale imobilului sdg73 sdg73 Buna seara, prin contractul de vanzare cumparare la apartamentul meu am atribuita si o suprafata totala de 1,15% din partile si dependintele comune ale ... (vezi toată discuția)
Recuperare boxa joica joica Buna ziua, anul trecut am cumpărat un apartament cu boxa. Atat in contractul de vanzare cat si in dicutiile cu proprietarul pe langa aparatament mai este ... (vezi toată discuția)