Mulțumesc pentru informații, Am înțeles ca aici legile sunt diferite dar tatăl copilului sta în Islanda și bineînțeles ca nu l am priveligiliat de a. vedea copilul și păstrăm legătură deci copilul meu știe și a-și cunoaște tatăl decât ca noi nu mai suntem inpreuna nu a fost hotărârea mea de a nu mai fi inpreuna el nu a mai vrut, și plus ca și plătește, pensie, alimentara la copil nu e ca și cum nu ar fi de acord, și legea din Islanda nu o sa ai dea lui niciodată custodia, pentru simplu fapt ca copilul a fost în creșterea mea de la început
Și dacă eu sunt din România și locuiesc aici și sa zicem ca judecătorul da custodia comuna cum ar trebui sa procedez sa ma împart jumate în tara lui și jumătate aici ce educație as mai da la copilul meu.
Dapix a scris:
În România sunt alte legi, și aici trebuie să vă supuneți legislației în vigoare.
Apoi, în România nu există custodie, deci nu aveți ce custodie invoca, chiar dacă în Islanda va făcut certificat de custodie, aici n-are nici o valoare ceva ce nu există în lege.
În România în legislație există AUTORITATEA PĂRINTEASCĂ COMUNĂ, și se exercită egal și în comun de către ambii părinți.
În România orice copil are dreptul legal la 2 părinți, nu are nici o importanță de statutul matrimonial al părinților.
Legea nu-i permite unui părinte să-l priveze pe copil de dreptul lui de a se bucura că are și el ca toți copii 2 părinți.
Deci legile diferă foarte mult de la o țară la altă țară.
Adică dacă în Islanda, legea lor spune că tatăl nerezident al copilului nu are nici un drept la copil, în schimb în România, legea civilă îi garantează tatălui nerezident al copilului drepturi egale cu mama copilului, adică tatăl copilului dumneavoastră are aceleași drepturi egale cu dumneavoastră în privința creșterii și educării copilului.