avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Am un copil minor de 11 ani,avem custodia comuna dar copilul are domiciliul la mine in Italia (mama).Tatal are dreptul de al vizita si lua in vacante,lucru pe care nu l-a facut niciodata.Intrebarea mea este Eu As purea sa-i fac pasaportul minorului Fara acordul tatalui avand hotararea judecatoreasca in care e specificat domiciliul copilului la mama in Italia?
Cel mai recent răspuns: flavia90 , utilizator 10:10, 20 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
NU, trebuie acordul tatalui sau o sentinta care sa ii tina loc.
acest răspuns util
Da, trebuie sa obtineti hotarare judecătorească pentru obținere pașaport.
Dacă aveți avocat nu trebuie să veniți la proces.
Va multumesc pentru raspuns dar nu inteleg totusi cum e posibil ca un judecator sa hotarasca ca domiciliul minorului sa fie la mama in Italia la adresa respectiva daca tatal nu i-si da accordul Pentru pasaport.copilul locuieste in Italia la adresa respectiva de 7 ani inpreuna ci minorul.
Si totusi doamna, cum ati facut prima data pasaport pt copil fara acordul tatalui ? Exact la fel veti proceda si acum.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
gi-jane2, moderator
acest răspuns util
Nu se poate fara acordul tatălui chiar daca are stabilit domiciliul în străinătate prin hotărâre daca este custodie comuna.
Se obtine hotărâre.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna cu domiciliu la locuinta mamei,posibil iesire din tara cu minorul?? D_Mihaela D_Mihaela Buna ziua.In urma procesului de divort a rezultat custodia comuna a minorei in varsta de 2 ani,cu domiciliul la locuinta mamei.Este posibil sa o pot scoate din ... (vezi toată discuția)
Procura minor sergiuoctavian sergiuoctavian Buna ziua, Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor Lina2910 Lina2910 Buna ziua as dori sa stiu inainte de divort copilul era doar pe numele mamei in certificat fiind o linie la tata, facut pasaportul si au venit in Italia. Dupa ... (vezi toată discuția)