avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Bună ziua am și eu o nelămurire poate ma poate, sfătui și pe mine cineva cu un sfat
Am un băiețel de 5 ani și o luna și este născut în Islanda recunoscut de tata și la - am trecut pe numele lui de familie dar noi doi niciodată nu am fost căsătoriti sau în concubinaj nici la adresa lui nu am fost trecuta eu având apartament acolo eram înregistrata pe adresa mea când s a născut copilul în mod automat copilul a fost trecut la adresa mea și custodia mi - a venit mie în mod automat eu niciodată nu am vrut sa împart cu el custodia din motive personale, eu am locuit la el doar pana la 9 luni de zile și pe certificatul de acolo băiatul este înregistrat la adresa mea și oe certificatul de custodie
Am venit în tara când avea băiatul 2 ani și jumătate și atunci am mers aici și ia am făcut certificat romanesc după care acum câteva zile am dorit sa ai fac și pașaport deorece cel islandez urmează sa expire el având cetățile dubla băiatul
Am mers și mi s-a transmis ca îmi trebuie hotărâre judecătorească de la tribunal ca a-mi este mie încredințat copilul cum adică? Eu niciodată nu am fost căsătorită și mi - a revenit mie custodia și copilul a fost în grija mea în tot timpul acesta niciodată nu am avut nevoie de semnătura lui, și pe urma mi a zis sa le aduc o procura de la tata ca îmi da acordul sa ai fac pașaport
În fine a contactat ministerul de externe din Islanda și ia transmis ca nu ai poate da deorece e un fals pt ca el nu are nici un drept asupra copilul
Aici la ministerul de externe îmi zice ca mi ar trebui o hotărâre judecătorească ca se recunoaște custodia din străinătate
Ma puteți lamuri și oe mine ce trebuie sa fac
Eu cu certificatul legalizat ca dețin custodia totala și acolo scrie clar ca o dețin coipulu la adresa mea și totuși trebuie o hotărâre ca e recunoscuta și aici unde trebuie sa merg ce trebuie sa fac ca pe viitor sa nu dau de probleme? Pot lua ceva din Islanda de la judecător cum ca îmi confirma ca e custodia mea? Ca să nu mai bat atâtea drumuri
Eu nu știam de treaba asta eu credeam ca treaba asta cu hotărârea este numai pentru cei care divorțează ceea ce nu este în cazul meu doresc doar, sa ai fac pașaportul romanesc și nu îl pot face
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2024
Alexia84, utilizator
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 22:16, 12 Februarie 2024
Acel certificat de custodie unica produce efecte pe teritoriul Islandei. Acel certificat nu hotaraste/determina custodia copilului care locuieste in alta tara.

[ link extern ]

Incercati dvs sau tatal sa contactati District Commissioner, posibil sa ofere servicii de mediere pentru intocmirea declaratiei de acord pentru eliberarea pasaportului romanesc pentru copilul care locuieste pe teritoriul Romaniei.

[ link extern ]

Tatalui i s-a spus de la Ministerul de Externe din Islanda ca-i frauda pentru ca declaratia acord pentru eliberarea pasaportului islandez sau calatoria in strainatate se da doar de catre parintele care are custodia unica.

In discutiile cu autoritatile islandeze trebuie sa evidentiati faptul ca, copilul nu locuieste in Islanda... acel certificat de custodie nu este recunoscut de autoritatile din Romania, si pentru eliberarea unor documente in Romania este necesar si acordul parintelui necustodian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna flavia90 flavia90 Am un copil minor de 11 ani,avem custodia comuna dar copilul are domiciliul la mine in Italia (mama).Tatal are dreptul de al vizita si lua in vacante,lucru pe ... (vezi toată discuția)
Important !!!!custodie schimbata de romania AlexandraGabriel1 AlexandraGabriel1 Buna ! Am un copil rezultat dintr o relatie de concubinaj . Copilul sa nascut pe teritoriul Germaniei acolo unde Tutela exclusiva este data mamei daca cei doi ... (vezi toată discuția)