avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Facturi emise fara contract
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facturi emise fara contract

Buna ziua, am construit o casa noua, m-am conectat la utilitati cu bransamente noi, am incheiat cotract pentru gaz cu EON respectiv curent cu Electrica, facturi online. Au ajuns la vecini facturi emise de catre EON pe numele meu pentru curent fara sa avem un contract. Cand i-am intrebat ce e cu ele mi s-a raspuns ca s-au emis din greseala si s-a stornat valoarea acestora. Nu am nici un acord cu ei legat de energie electrica. Presupun ca as putea sa le cer daune in instanta (inclusiv acord GDPR). Ce parere aveti ? ( ar merita asta dand dovada de o lacomie iesita din comun). Ms
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:14, 13 Februarie 2024
Va sfatuesc sa dati dovada de calm si sa acceptati greseala lor..
De obicei furnizorii despre care discutati, te conecteaza, pun heblul pe zero. Te cheama sa inchei contractul, semnezi si dupa o perioada care nu este acceasi pentru toti, pun heblul pe 1.
Dati dovada de intelegere, dar ar fi bine sa-i amenintati un pic cu GDPR-ul, dar mai departe, nu se merita stresul.
Succes!
Ce dgpr și ce daune visați? Au emis factura de curent în loc de gaz, e o eroare și gata, au stornat, nu aveti prejudicii, deci nu aveti nici daune de cerut.
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2024
gi-jane2, moderator
Daca eram un pensionar plateam si gata,...ma intreb cate astfel de erori isi permit sa faca? Facturi au venit timp de 6 luni (la alta adresa)

gi-jane2 a scris:

Ce dgpr și ce daune visați? Au emis factura de curent în loc de gaz, e o eroare și gata, au stornat, nu aveti prejudicii, deci nu aveti nici daune de cerut.

Cred ca si dacă esti pensionar stii ca eon iti livrează gaz, nu energie ca asa ai contract cu ei.
Trebuia sa reclamați la ANRE și protecția consumatorului aceste practici ca v-au facturat eronat și ca au trimis la alta adresa.
Gazul il platesc la zi catre Eon, mi-au emis 6 facturi de curent in baza a ce ? cate astfel de greseli le e permis sa faca ?

Alte discuții în legătură

Deconectat de la curent datorita neplatii facturilor de catre fostul proprietar tepsanu tepsanu Am cumparat recent un apartament iar fostul proprietar nu a platit facturile la curent electric din luna mai si prin urmare a fost deconectat pt neplata(astazi ... (vezi toată discuția)
Taxa deconectare/reconectare energie electrica Luena Luena Buna seara Ma confrunt cu următoarea problema: am fost debransata de la energia electrică fara o notificare sau preaviz, in prealabil. Acum, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Emitere factura taxa emitere de aviz racordare curent electric fara instiintare si inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare imobil Traian21 Traian21 Buna ziua, Am intocmit un contract de promisiune vanzare-cumparare cu un dezvoltator imobiliar pentru un imobil nou. Totul a decurs normal pana cand ... (vezi toată discuția)