ma intereseaza acest lucru pentru negociere.
am vazut un model de contract de munca aici pe site si pe el e stipulat salar brut.
inteleg ca negociere se face pe net, dar informativ cum calculez din unul pe celalalt?
ma gandesc ca ar fi bine sa stiu acest lucru inainte de a semna un CIM
asupra unui salariu brut se aplica urmatoarele procente;
somaj 1% din salariul de incadrare, 9.5% CAS, 6.5% cass, apoi din salariul brut se scade taote aceste retineri, inclusiv suma de 250 RON numai daca salariul este sub 1000Ron si se aplica 16% impozit. Cam acestea sunt retinerile din salariul brut
Citi-ti noul cod fiscal.250 ron reprezinta deducerea personala.Mai exista de asemenea deducerea personala suplimentara pt.sot,sotie copiii sau alti membri de familie,aflati in intretinere,care este de 0.5 inmultit cu deducerea personala de baza.
ceea ce v-am spus eu este din codul fiscal din anul 2004.cauta-ti in acesta actualizat la impozit pe venit,deduceri personale e posibil sa se mai fi modificat ceva.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cotizatii
evgheni
stimati cititori
este vorba despre un s.r.l. cu asociat unic si un salariat.
i-mi poate spune cineva ce cotizatii trebuie platite la stat?
multumiri. (vezi toată discuția)
Calcul salariul net
Ierdna
Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva: Cum se calculeaza salariul net din cel brut ? care sunt procentele care i se retin angajatului din salariu ... (vezi toată discuția)