avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calcul salariul net
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calcul salariul net

Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva: Cum se calculeaza salariul net din cel brut ? care sunt procentele care i se retin angajatului din salariu brut inscris in cartea de munca ? Exista taxe pe care le plateste angajatorul dar care nu sunt parte din salariul brut primit de angajat, adica nu trebuiesc sa fie trecute in contrectul individual de munca ?
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 01:49, 9 Februarie 2007
retinerile din salariu sunt"
cas 9.5 %; cass 6.5%; somaj 1%; impozit salariu 16%
Venit baza de calcul = venit brut - cas angajat (9.5%) - somaj anagajat (1%)- sanatate angajat (6.5%) - deducerea de baza
Impozit pe venit = Venit baza de calcul * 16%
Venitul net = venitul brut realizat - taxele datorate de angajat
deducerea de baza depinde de salariu si de persoanele aflate in intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e suma procentelor de impozitare pt salarul brut? nicolaem nicolaem ma intereseaza acest lucru pentru negociere. am vazut un model de contract de munca aici pe site si pe el e stipulat salar brut. inteleg ca negociere se ... (vezi toată discuția)
Net din brut anne_david anne_david Buna ziua, va rog sa ma ajutati la calculul salariului net din brut. Va multumesc (vezi toată discuția)
Interzicerea retinerii cotizatiei pentru sindicat pe statul de plata...legal? arhontele arhontele 1.Are dreptul Ministerul sa intervina in raportul juridic dintre un angajat si angajator pentru a interzice retinerea cotizatiei sindicale? 2.Codul Fiscal nu ... (vezi toată discuția)