avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Vin cu urmatoarea problema: Este vorba ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Vin cu urmatoarea problema: Este vorba despre matusa ...

Buna seara,
Vin cu urmatoarea problema:
Este vorba despre matusa mea:Casa in care sta este pe numele socrului ei si al surorii lui.De curand,sotul matusii mele a decedat.Ea are doi copii cu care locuieste in aceasta casa si pe care vrea sa o treaca pe numele la copii sa ramana ei mostenitori in casa.
Sotul ei mai are si o sora(in viata).
Care sunt procedurile si pasii de urmat in acest sens?Casa se afla intr.o comuna din jud. Valcea.
Pe langa acte,financiar c.am la ce suma sa se astepte?Multumesc pentru eventuale raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 04:54, 15 Februarie 2024
Succesiune dupa socru (nu ati specificat daca a decedat sau este inca in viata , la fel si despre soacra ), presupunand ca detinea jumatate din casa , cealalta jumatate apartinand surorii sale sau descendentilor acesteia . Succesiune dupa sot care presupunand ca detinea jumatate din partea tatalui , cealalta jumatate apartinand surorii inca in viata , partea sotului impartindu-se intre sotie (matusa) 1/4 si copii 3/4 . Nu are cum sa lase casa mostenire copiilor , ea neavand dreptul decat la o cota foarte mica din casa si orice ar dori sa faca trebuie sa dezbata mai intai succesiunile in ordinea deceselor si eventual sa plateasca sulte celorlalti mostenitori rezervatari daca doreste sa ramana cu casa . Bineinteles ca mai pot interveni multe altele datorită faptului ca informațiile sunt insuficiente , Cat despre costuri , numai notarul va poate da aceasta informatie .
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
Etsy123, utilizator
In afara de sotul matusii,care este decedat de o saptamana si mama lui(soacra matusii,decedata de 18 ani)in rest toti traiesc.
In acest caz matusa d-voastra nu are de ce sa-si bata capul ca oricum nu-i apartine mai nimic din casa in care locuieste , sa-si vada de treaba si sa stea in banca ei pana nu se trezesc ceilalti din familie sa deschida succesiunile si sa se trezeasca in strada . Are niste pretentii total nefondate , daca vrea sa stie exact cum stau lucrurile sa mearga la un avocat , sper ca-si poate permite sa plateasca o consultanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi mostenire geta2005 geta2005 Soțul meu ,fiu unic a decedat înaintea mamei lui eu nora am dreptul la mostenire , casa si terenul soacrei mele ? Mentionez ca nu am avut copii cu soțul meu. (vezi toată discuția)
Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire ContSters134265 ContSters134265 Matusa mea a decedat si nu are copii. Unchiul poate sa participe la succesiune dupa bunicul meu, avand in vedere ca pe numele lui si cei 6 copii mostenitori, ... (vezi toată discuția)