seful meu m-a dat de la 1 feb in concediu fara plata ,pe o perioada de 2 luni.cum as putea face sa mi mearga cartea de munca in continuare. daca el nu imi plateste contributiile eu pot sa le platesc?
ce dezavantaje am cu acest concediu fara plata?
de exemplu la pensie ma afecteaza?
va multumesc
Dvs aveti calitatea de salariat chiar daca sunteti in concediu fara plata. Doar ca pe perioada concediului fara plata aveti contractul individual de munca suspendat.
Aceasta perioada de fara plata va afecteaza la pensie ptr ca este perioada nelucrata care nu intra in calculul vechimii.
Apoi, daca veti intra in somaj, atunci pe aceasta perioada nu aveti inregistrate venituri de natura salariala, deci indemnizatia de somaj va fi ceva mai mica.
Chiar daca sunteti in concediu fara plata dvs ramaneti asigurat. Nu puteti sa platiti separat dvs ptr ca nu aveti contracte incheiate cu autoritatile de resort. Si nici nu aveti motiv sa va faceti aceste contracte.
Vechime in munca
rusumaria1
se considera vechime in munca ,(contract de munca cu timp partial de 2 ore/zi) in perioada somajului tehnic,care reprezinta perioada cotizabila dar nu si ... (vezi toată discuția)