avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună tuturor, Am o întrebare legată de drepturile ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună tuturor, Am o întrebare legată de drepturile sociale ...

Bună tuturor,

Am o întrebare legată de drepturile sociale și asigurările în cazul pierderii locului de muncă, pensie, asigurare medicală, etc., în Germania. Mă întreb cât timp trebuie să lucrez pentru a deveni eligibil pentru aceste beneficii. De asemenea, aș dori să știu cum funcționează asigurările sociale pentru cazurile de pierdere a locului de muncă, pentru pensie și pentru asistență medicală. Orice informație în această privință ar fi foarte utilă pentru mine.

Mulțumesc anticipat pentru ajutorul vostru!
Cel mai recent răspuns: Rob1234 , utilizator 11:02, 14 Februarie 2024
Buna seara!
Aceasta intrebare trebuie sa o puneti forurilor germane.Fiecare tara are propria legislatie.Puteti intreba la ambasada Romaniei in Germania.Sau contactati un avocat roman care lucreaza in Germania.
În Germania, prestațiile și asigurările sociale sunt importante pentru a proteja angajații în diverse situații, cum ar fi pierderea locului de muncă, pensia și asistența medicală. Pentru a beneficia de aceste prestații, trebuie să fi încheiat o anumită perioadă de angajare.

De exemplu, în cazul șomajului, trebuie să fi lucrat și să fi plătit contribuții la asigurările sociale timp de un an în cei doi ani dinaintea pierderii locului de muncă. În cazul pensionării, puteți să vă combinați toate contribuțiile la pensie în toate țările UE. Puteți găsi informații foarte bune pe pagina web a UE: [ link extern ] .

Asigurarea de sănătate este obligatorie pentru toți rezidenții din Germania și poate fi încheiată în cadrul unei asigurări de sănătate obligatorii sau facultative. Puteți găsi informații mai detaliate aici: [ link extern ]

Pentru informații mai detaliate și mai precise, este recomandabil să vă adresați direct autorităților sau organizațiilor specializate în drepturi sociale și asigurări sociale din Germania. Este important să vă informați cu privire la cerințele specifice și la procedurile de solicitare pentru fiecare prestație.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
Rob1234, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident munca germania loku7 loku7 Buna ziua.as dori o informatie.am avut un accident de munca in germania acum 2 luni si jumatate.am stat in spital 9 sapt.5sapt in klinica care m-a operat si ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala dupa drepturi de autor noidoi noidoi Buna ziua. O cunostinta mi-a pus o intrebare legata de drepturile de autor si as vrea sa o pot ajuta. Poate imi raspunde cineva, aici. Persoana respectiva a ... (vezi toată discuția)
Unde as putea gasi lista serviciilor medicale primite in strainatate si decontate in romania? rosehusky rosehusky Stie cineva unde as putea gasi lista serviciilor medicale primite in strainatate, respectiv in state membre UE, si care sa fie decontate de CAS-ul nostru, din ... (vezi toată discuția)