avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot lua pensie dacă nu am lucrat niciodată ? Și ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot lua pensie dacă nu am lucrat niciodată ? Și dacă da din ...

Pot lua pensie dacă nu am lucrat niciodată ? Și dacă da din câte am înțeles, care este procedura
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 06:00, 14 Februarie 2024
Pai nu ati inteles bine , trebuie sa aveti MINIM 15 ani stagiu de cotizare pentru a avea dreptul sa solicitati pensie . Plus o conditie de varsta .
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @sag_6 , puteti sa dati si baza legala a ceea ce afirmati ? Eu , pentru ceea ce am scris , pot : Legea 263/2010 , art 52 si art 53 alin (1) si (2) . Daca NU aveti nici o baza legala ( si nu aveti ) , ar fi de preferat sa nu dezinformati .PS . NU exista in legislatie notiunea “ pensie sociala “ . Exista “ indemnizatia sociala “ , care se acorda PENSIONARILOR a caror pensie calculata nu atinge nivelul pensiei minime . Diferenta intre pensia calculata si pensia minima - deci , indemnizatia sociala - este acoperita de Stat de la buget .
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2024
CHKa, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți beneficia de pensie , doar de un ajutor social care se acorda de către Primăria de care aparțineți , mergeți acolo și va interesați dacă îndepliniți condițiile pentru a primi ajutorul . [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, o persoană cu grad de handicap accentuat, 56 de ... GeoVasi GeoVasi Bună ziua, o persoană cu grad de handicap accentuat, 56 de ani, fără stagiu de cotizare la stat, poate primii pensia socială? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Dar dacă aș renunța acum la această pensie până la pensionarea ... ciorneidumitru ciorneidumitru Dar dacă aș renunța acum la această pensie până la pensionarea de drept ? (vezi toată discuția)
Perioada minima de cotizare pentru pensionare rl_lucian rl_lucian Buna ziua, As avea doua intrebari: 1) pentru a putea primi o pensie care este perioada minima de cotizare in sistem (numarul de ani munciti legal)? 2) ... (vezi toată discuția)