avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, sunt căsătorit de 7 ani și împreună ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, sunt căsătorit de 7 ani și împreună cu soția ...

Bună ziua, sunt căsătorit de 7 ani și împreună cu soția avem o fetiță de 2 anișori.
Încă de când ne-am căsătorit soția mea a stat lipită de familia ei și socrii mereu s-au băgat în viața noastră eu nu mai pot suporta aceste presiuni psihice doresc să divorțez.
Întrebarea mea este legată de un potențial partaj, în primul an de căsătorie socrii au vândut un apartament pentru a cumpăra unul în București. Dânșii au pus 40 de mii eu 25 de mii. Soția nu muncea în acea perioadă, era studentă. Însă dânșii au trecut apartamentul pe numele lor fără acordul meu. Renovarea apartamentului a fost făcută de la 0 iar eu am cumpărat mai tot. Inclusiv mobila și electrocasnicele, am facturi pe firmă justificative. De asemenea la casa părinților ei am făcut destule investiții în total de vreo 10 de euro. La fel, am facturi pe firmă. Recent i-am împrumutat și cu 7 mii de euro.
Împreună cu soția am cumpărat un autoturism de 20 de mii, la care eu am pus cam 75% restul ea. Însă la două săptămâni după ce am cumpărat mașina în urma unui scandal s-a dus cu tatăl ei și au înregistrat mașina pe numele lui.
Vreau să divorțez și întrebarea mea este dacă mai pot să văd vreo sumă de bani în aceste condiții din tot ce am investit.
Întreb pentru ca să știu dacă mă duc la notar sau la judecătorie.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 09:27, 16 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai la Judecătorie puteți obține un drept de creanță de la socrii.
Nu poate fi vorba de partaj, dacă toate bunurile sunt pe numele socrilor.

Partajul se face doar între soți, nu între socrii și ginere/noră.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea..
Dvs si firma sunteți entități diferite.
Ce a cumpărat societatea este al societății, nu al dvs, cetățean care faceți un partaj
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceea ce e bine, că atunci nu sunt bunuri comune, ci bunuri exclusive ale firmei și le puteți revendica ca atare. De asemenea, pentru diferitele investiții ajunse pe numele socrilor aveți drepturi de creanță pentru care trebuie să-i notificați, apoi să-i chemați în jidecată.

raluk0207 a scris:

Nu prea..
Dvs si firma sunteți entități diferite.
Ce a cumpărat societatea este al societății, nu al dvs, cetățean care faceți un partaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)
Drepturile la divort andrey-mihaiescu andrey-mihaiescu Buna ziua! Am in familie urmatoarea situatie: propietarul unei locuinte are un baiat adoptat (nu are copii naturali) acesta la randul lui este casatorit si ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani cumparare casa vrobu vrobu Buna ziua, in 2007 am cumparat ( impropriu spus ), punand bani impreuna, eu , sotia mea si socrii mei, un apartament cu trei camere. Eu si sotia am platit ... (vezi toată discuția)