Buna ziua, va adresez o intrebare celor care ma pueti ajuta. Exista vreo baza legala prin care un coproprietar isi poate pierde dreptul de proprietate in cazul in care nu isi plateste darile catre stat?
Multumesc anticipat!
Da, prin executarea silită imobiliară. Aceasta înseamnă că statul va cere mai întâi instanței de judecată partajarea imobilului aflat în coproprietate. Apoi, își va putea obține creanța reprezentând impozitul neachitat prin vânzarea silită imobilului, prin licitație. Suma de bani obținută în urma vânzării va acoperi total/parțial datoria către stat.
Situatia este mai complicata dar o sa relatez acest caz concret. Suntem 3 proprietari pe un teren cu casa (eu cu frati`miu care avem o cota de 83% iar un unchi restul de 17%) doar ca unchiul refuza sa plateasca cheltuielile aferente proprietatii. De cat ma stiu doar noi am platit darile catre stat cat si imbunatatirile la casa(care n`au fost putine si nici ieftine), el nu a contribuit cu nimic dar nici nu vrea sa isi vanda partea. Pana acum 5 ani mama s`a ingrijit de bunica`mea, care momentan are 90 de ani(mama ei) dar aceasta a decedat iar unchi`miu(fratele mamei) s`a mutat in casa sub pretextul sa aibe in continuare grija de ea. Prin urmare in casa locuim 3 pers (eu, bunica`mea si unchiul). Ce e de facut sa il alung de pe proprietate deoarece creeaza numai probleme?
Partajul în instanta, e simpla treaba. Cereti sa vi se atribuire casa și sa ii dati sulta unchiului și cereti și evacuarea lui .
Daca v-ati fi îngrijit de bunica, nu ar mai fi venit, daca voia sa vina, aveati libertatea sa nu il primiti
Casa-mostenire
ely_3n
O sa trec direct la problema fara a mai recurge la vreo introducere.
Povestea pe scurt
Eu si parintii mei am vandut apartamentul in care stateam si ne-am ... (vezi toată discuția)
Succesiune
ContSters15764
Buna ziua,
Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei.
Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)