Buna ziua! Am 50 ani. Părinții sunt despărțiți de când aveam eu 17 ani. Sunt căsătorită, am rândul meu copii majori. Din timp în timp, o dată la 2-3 ani, apare tatăl meu (deloc pașnic și de cele mai multe ori băut) acasă ori la serviciu, cu pretenții de a intra în viața mea.. Copiii stiu ca exista dar nu îl cunosc, ei l-au avut bunic bun pe cel de-al doilea soț al mamei, din păcate decedat. Deși nu vine foarte des, mie imi da stări de râu, tremor și palpitații, întrucât am trăit cu el în foarte multe bătăi, băutură și violență, Imi face foarte rău sa-l vad. Vine cu aceleași reproșuri, ne face în tot felul etc. Ce pot face dovedit legal? Multumesc
Ii interziceți accesul,sunați la 112 dacă devine violent și atât.Eventual depuneți plângere penala pentru lovire și alte violente,amenințări dacă se ajunge la astfel de situații.In rest nu aveți ce face,nu locuiește cu dvs pt a solicita ordin de protecție,nu conviețuirii cu el în aceeași gospodărie,vine rar etc.Probabil sunt traumele dvs din copilărie peste care nu ați putut trece.Daca aveți soț/partener rugați l sa I explice tatălui ca nu este binevenit..