avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare silita

In data de 24.03.2009, avand o urgenta la Spitalul Judetean Sibiu, am parcat masina pe trotuarul din fata spitalului, intrucat toate locurile de parcare erau ocupate. Dupa cateva zile am primit un proces verbal de contraventie intocmit de Serviciul Public de Politie Comunitara prin care am fost sanctionata cu amenda de 100 lei. Am achitata suma de 50 lei in termen de 48 de ore dar in 17.09.2009 am primit inca o amenda din partea Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat Sibiupentru aceeasi fapta din 24.03.2009. Am sunat la Primaria Sibiu si am relatat faptul ca am primit a doua amenda pentru aceeasi fapta. Dupa ce am spus ca am achitata prima amenda si a fost verificat nr chitantei, mi s-a comunicat ca probabil a fost o greseala dar in 20.11.2009 am primit o somatie de executare silita pentru a doua amenda de 100 lei si cheltuieli de executare. Am depus la tribunalul Sibiu o contestatie la executare silita in termenul legal. Instanta mi-a respins contestatia la executare. E normal sa primesti doua amenzi in aceeasi zi, pentru aceeasi fapta mai ales ca e vorba de doua servicii diferite din Primaria Sibiu? Mai are rost sa fac recurs???
Cel mai recent răspuns: r_luminita , utilizator 15:54, 2 Februarie 2010
Interesul dvs legitim vizeaza legalitatea si nu normalitatea amenzilor aplicate dvs
Legal pot fi aplicate intr-o singura zi n+n amenzi , aceluiasi conducator auto,pentru aceiasi fapta .
Teoretic poate exista justificarea ca fiecare fapta in parte a fost constatata si consemnata in alta locatie distincta de catre aceiasi autoritatea prin inspector/agent distinct
Pentru solutionare ,in baza documentelor intocmite de catre autoritatile mentionate,este de preferat contactare avocat care se poate pronunta pertinent
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
ynocentta, utilizator

Nu sunt in domeniu, dar cu siguranta nu poti plati de doua ori pentru acelasi lucru. Evident daca vei insista vei avea castig de cauza. In tara noastra asa merg lucrurile, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare si sa analizezi ce costuri intervin, apoi sa mergi mai departe.
Bineinteles ca trebuie sa faceti recurs, daca aveti dovezi concludente ca este vorba de aceeasi fapta pentru care ati fost pedepsita deja invocind ca argument nelegalitatea temeiului juridic al executarii si necesitatea lamuririi intelesului si intinderii acestuia si invocind art.399 al.(3) C.pr. pen., referitor la cazurile in care executarea silita se face in temeiul unui titlu executoriu care nu este emis de o instanta judecatoreasca. In acest ca, se pot invoca in contestatia la executare, aparari de fond impotriva titlului executoriu. Invocati si prevederile legale (OG 2/2001 pr. regimul juridic al contraventiilor), care stabilesc in mod clar ca o contraventie este o fapta, deci se pedepseste numai o data! Toate referirile legale din norma mentionata se fac la pedepsirea faptei si conduc la concluzia imposibilitatii si ilegalitatii dublei pedepse. Aceeasi interdictie a dublei pedepse este prevazuta si in constitutie si in legislatia penala, iar pe cale de consecinta este interzisa si neconstitutionala si in materie contraventionala.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
ContSters36411, utilizator
Multumesc! Greseala mea a fost aceea ca nu mi-am dat seama ca este vorba de alta amenda si nu am facut plangere contraventionala impotriva celui de al doilea proces verbal primit in septembrie. M-am bazat pe raspunsul verbal al unei functionare de la primarie. Culmea este ca doar cu o zi inainte de judecarea cauzei l-am trimis pe tatal meu la Primarie sa plateasca impozitele pe apartament si autoturism. Functionara de la primarie nu a vrut sa incaseze impozitul pana cand tatal meu nu a achitat o parte din amenda, adica 20 lei (a stabilit ea cuantumul din amenda). Binenteles ca am sunat imediat la juristul Directiei Fiscale. Acesta mi-a confirmat faptul ca functionara primariei nu cunoaste legea. Vreau sa continui acest proces pentru a stabili adevarul si a se face dreptate, dar intai o sa ma interesez ce costuri implica. Oricum o sa fac si o sesizare catre consiliul local si una catre primar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte fabianv fabianv Am primit de la Directia Fiscala BV o instiintare cu nr. dosar de executare si tTitlu executoriu pentru o amenda rutiera din 2010. Acasa nu am primit pana acum ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru amenda rovinieta din 2012 siner siner Buna ziua, vineri in data de 03.iulie.2015 am gasit in cutia de scrisori o somatie de plata pentru 2 amenzi de rovinieta in 2 zile consecutive (nu merg fara ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda de circulatie Cosmin Andronic Cosmin Andronic Buna ziua, Ma numesc Andronic Cosmin si va cer sfatul in privinta unei chestiuni ce tine de plata unei amenzi de circulatie din 2004. O sa scriu direct la ... (vezi toată discuția)