Etsy123 a scris:
Da , dar când socrul vinde jumătatea lui către fiul sau , acesta trebuie sa plăteasca tatălui suma din grila notariala pentru partea lui din imobilul respectiv , prin banca , pentru a se evita o vânzare fictivă și nu se știe dacă fiul dispune de suma necesară . Și ce rost are sa plătească pentru ceva care oricum i se cuvine ? Cât despre atacarea donației ce sa mai vorbim , onorariu avocat , taxa de timbru , ani de zile prin instanță și timp pierdut . Lăsați oamenii sa stea cu picioarele pe pământ , sa meargă la un avocat care sa le explice exact cum stau lucrurile și ce trebuie sa facă mai departe .
De ce puneti dvs carul inaintea boilor si problematizati discutia cu vanzarea fictiva sau cu mostenitorul unic?
Recititi mesajul initial/primul mesaj. Oamenii vor sa rezolve o problema, vor sa devina proprietari. Au spus ca vor sa faca asta fara bani? Sau au spus in ce maniera vor sa o faca?
Userul spune asa: „
Socrul meu vrea sa ii facă acte de vânzare cumpărare soțului meu”
Spune ca vrea sa o faca fara bani? Eu nu vad asa ceva. De ce adaugati dvs la text si la intrebare?
Sa las eu oamenii sa stea cu picioarele pe pamant ? Vi se pare ca in ultimii 10 ani am facut contrariu ?
Vi se pare ca nu ii las sa mearga la un avocat ? Nu este frumos, chiar nu este frumos deloc!
Si, pe final, va mai dau un indiciu tehnic (care sigur v-a scapat), vanzarea intre rude are reguli derogatorii de la vanzarea comuna.