avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara , rog să mă ajutați , acum mulți ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara , rog să mă ajutați , acum mulți ani socrul meu ...

Bună seara , rog să mă ajutați , acum mulți ani socrul meu ia donat fratelui său jumate din casă și din curtea de la țară , in actele de propietar socrul meu a spus ca nu are copii deși el are un băiat.
Eu cu soțul meu vrem să ne mutăm la țară numai că fratele socrului nu ne cam lasă să facem nimic fără anumite condiții…
Socrul meu vrea sa ii facă acte de vânzare cumpărare soțului meu , dacă soțul meu va deveni propietar cum va putea sa anuleze actul de donare ?
Și dacă soțul meu va deveni propietar voi avea și eu dreptul la casa și teren (nu suntem căsătoriți cu acte deocamdata ) .
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:42, 17 Februarie 2024
Etsy123 a scris:
Da , dar când socrul vinde jumătatea lui către fiul sau , acesta trebuie sa plăteasca tatălui suma din grila notariala pentru partea lui din imobilul respectiv , prin banca , pentru a se evita o vânzare fictivă și nu se știe dacă fiul dispune de suma necesară . Și ce rost are sa plătească pentru ceva care oricum i se cuvine ? Cât despre atacarea donației ce sa mai vorbim , onorariu avocat , taxa de timbru , ani de zile prin instanță și timp pierdut . Lăsați oamenii sa stea cu picioarele pe pământ , sa meargă la un avocat care sa le explice exact cum stau lucrurile și ce trebuie sa facă mai departe .

De ce puneti dvs carul inaintea boilor si problematizati discutia cu vanzarea fictiva sau cu mostenitorul unic?
Recititi mesajul initial/primul mesaj. Oamenii vor sa rezolve o problema, vor sa devina proprietari. Au spus ca vor sa faca asta fara bani? Sau au spus in ce maniera vor sa o faca?
Userul spune asa: „Socrul meu vrea sa ii facă acte de vânzare cumpărare soțului meu
Spune ca vrea sa o faca fara bani? Eu nu vad asa ceva. De ce adaugati dvs la text si la intrebare?

Sa las eu oamenii sa stea cu picioarele pe pamant ? Vi se pare ca in ultimii 10 ani am facut contrariu ?
Vi se pare ca nu ii las sa mearga la un avocat ? Nu este frumos, chiar nu este frumos deloc!
Si, pe final, va mai dau un indiciu tehnic (care sigur v-a scapat), vanzarea intre rude are reguli derogatorii de la vanzarea comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Socrul vrea să ne dea nouă casa pe care a moștenit-o de la părinți. cum ar trebui să facem contractul ca să nu se poată ,,strica''? Camelia natalia Camelia natalia Socrul vrea sa ne dea casa noua sa fie pe numele nostru.el este intabulat sungur pe casa.in momentul cand el ne da casa este nevoie si de semnatura ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire casa care sa nu fie atacate in instanta dodorel62 dodorel62 Buna dimineata. Eu am fost casatorit , iar parintii mei mie si fostei sotii ne-a facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere mie si fostei sotii, ... (vezi toată discuția)
Donatie de casa. JANCSCI JANCSCI socrul meu a mostenit inpreuna cu fratele lui casa parinteasca.jumatatea lui a donato sotiei mele, ia fiind fica lui,.sotia mea avind inca 4 frati se poate ... (vezi toată discuția)