avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! Nu știu unde să mă adresez, sper că ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! Nu știu unde să mă adresez, sper că mă poate ...

Bună ziua! Nu știu unde să mă adresez, sper că mă poate lămuri cineva... timp de un an de zile am avut o relație cu un bărbat căsătorit. Când i-am spus că aș dori să iau legătura cu soția lui pentru a se afla adevărul, a început să mă amenințe că îmi va face probleme cu un video în ipostaze intime, eu nu știam la momentul respectiv că sunt filmată. Ce măsuri aș putea lua în acest sens? Îmi este teamă pentru că m-a amenințat că îl va arăta la cei apropiați și la locul meu de muncă. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Sima , Avocat 17:54, 16 Februarie 2024
Bună ziua,

Bărbatul respectiv a săvârșit două infracțiuni:
1. violarea vieții private, în forma prevăzută de art. 226 alin. (1) Cod Penal, prin faptul că v-a filmat fără ca dvs. să cunoașteți acest fapt și fără a vă solicita consimțământul prealabil;
2. șantaj, în forma prevăzută de art. 207 alin. (2), prin faptul că v-a amenințat cu publicarea videoclipului respectiv.
Dacă va arăta filmarea și altora, bărbatul va comite o a treia infracțiune: violarea vieții private în forma prevăzută de art. 226 alin. (2) Cod Penal.
Vă recomand să formulați plângere la poliție.
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2024
Dan Sima, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare imagini - video intime fara acord Unu_88 Unu_88 Cineva a facut rost de anumite imagini intime si un video dintr-un spatiu privat si ameninta ca le face publice daca nu primeste o anumita suma de bani. Presa, ... (vezi toată discuția)
Santaj? Lex1988 Lex1988 Mi-a fost facuta o poza in timp ce eram dezbracata de catre un tip cu care intretineam relatii intime fara ca eu sa stiu sau sa-mi dau acordul pentru asta. ... (vezi toată discuția)
Amenintare si santaj cu poze intime flaviageorgescu flaviageorgescu Fostul meu iubit ma ameninta ca o sa trimita prietenilor fotografii intime cu mine pe care le-am trimis in perioada in care eram impreuna. Mi-a spus ca nu le ... (vezi toată discuția)