avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara ! Imi violeaza cutia de scrisori cineva din ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara ! Imi violeaza cutia de scrisori cineva din bloc si ...

Buna seara ! Imi violeaza cutia de scrisori cineva din bloc si imi pune o multime de facturi ale altor locatari .Banuiesc ca este vorba de o fata a unui vecin care traieste in concubin cu o vecina care este proprietara si este in dusmanie cu mine .Aceasta o influenteaza pe aceasta fata sa - mi faca rau..Mi-a desenat peretii din hol al proprietatii mele ,mi-a zgariat peretii de mai multe ori .Am vorbit cu tatal acestei fete si a inceput sa ma injure.Am fost obligata sa-mi pun camera de supraveghere fiindca ma puteam astepta la orice din partea acestui individ.Am facut o petitie la politie si mi-am luat numar de inregistrare.Vreau sa-l dau in judecata pe acest individ insa doresc un avocat din oficiu si nu stiu cum sa procedez ca sa-l angajez in aceasta speta As dori sa ma ajutati cu aceasta problema .Intru-cat sunt o persoana singura si am si o varsta de 68 ani.
Va multumesc !.
Cel mai recent răspuns: itun , utilizator 20:02, 19 Februarie 2024
Bună ziua!
Avocatul din oficiu nu se angajează. Se dispune de către organul judiciar atunci când legea prevede obligativitatea asistenței juridice.
Avocatul din oficiu este obligatoriu ca regulă doar pentru suspect sau inculpat (cel care a săvârșit fapta) și nici pentru aceștia întotdeauna, ci doar în anumite condiții.

Cu privire la persoana vătămată, av. din oficiu se dispune obligatoriu doar dacă persoana vătămată este minoră sau majoră, dar fără discernământ sau dacă e victimă a anumitor infracțiuni gen trafic de persoane, proxenetism, viol, violență în familie etc.
Sau dacă organul judiciar apreciază că persoana vătămată nu își poate face singura apărarea (dar asta nu tine de bani, ci de capacitatea persoanei vătămate de a spune clar, motivat care e problema).

Ma scuzați că am scris atât, dar am vrut să vă spun că există anumite situații când se dă avocat din oficiu persoanei vătămate. Nu puteți să cereți avocat din oficiu pe motiv că nu aveți bani.
Fiind o persoană în vârstă, e posibil ca organul judiciar să aprecieze că nu vă puteți face singură apărarea. Acum nu știu, depinde de dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2024
Ștefania_26, utilizator
Multumesc frumos ! Insa ati putea sa-mi spuneti ce ar trebui sa mai fac in legatura cu violarea corespondentei ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, puteti solicita un avocat direct de la barou, exista o procedura de acordare asistenta judiciare gratuita.
Da, este adevarat ca nu vorbim despre avocatul din oficiu desemnat de organul judiciar in modalitatea expusa in al 2-lea mesaj, dar este tot o forma de asistenta judiciara, insa dispusa de barou. Deci da, se poate !! Dar, trebuie sa indepliniti anumite conditii, pe care le veti afla inainte sau dupa ce veti face o solicitare la barou in vederea acordarii asistentei judiciare gratuite (la fel este si pentru asistenta extrajudiciare gratuita). Bafta!
Va multumesc foarte mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat pentru recurs io_io io_io Partea vatamata intr-un dosar penal poate cere la al doilea termen un avocat din oficiu?Cum se face dovada lipsei mijloacelor materiale pentru angajare ... (vezi toată discuția)
Intrebare cattie cattie Vreau sa stiu si eu daca fiind parte vatamata intr-un proces penal am dreptul la avocat din oficiu,daca nu-mi permit sa angajez unul din motive financiare si ... (vezi toată discuția)
Cum aflu avocatul din oficiu aidu aidu Admite cererea. Acordă asistenţă juridică gratuită petentului, pe tot parcursul procesului şi dispune desemnarea unui apărător din oficiu conform Legii ... (vezi toată discuția)