avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se impoziteaza darul de nunta in 2024? Daca da, in ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se impoziteaza darul de nunta in 2024? Daca da, in ce procent? ...

Se impoziteaza darul de nunta in 2024?
Daca da, in ce procent?
Nunta a fost in 2023,dar sumele de bani depuse in banca ulterior. Bancile cer justificare. Trebuia depusa o declaratie in acest sens?
Cel mai recent răspuns: mrays99 , utilizator 10:00, 23 Februarie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au fost discutii in spatiul public in acest sens, insa propunerea nu s a adoptat.

Deocamdata darul de nunta ramane dar.

La banca declarati provenienta sumei ca dar de nunta.

Si daca in viitor va aparea vreo modificare legislativa, ea nu va impacta, caci legea nu va putea fi aplicata retroactiv.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
off topic
Bancile sunt obligate prin lege sa obtina informatii despre provenienta banilor de la clientii sai pentru ca au obligatii de raportare catre anumite entitati publice, (ex. spalarea banilor, terorism...chesti superserioase), iar daca nu fac acest lucru, risca amenzi uriase. Acest lucru exista peste tot in lumea civilizata...ba chiar mai mult, la noi in Romania nu sunt asa de stricti cum sunt in unele tari din vest.
In plus, daca observa comportamente ciudate (ex. clientul lor mascheaza aceste depuneri repetate motivand ca sunt cadouri de nunta, donatii, etc. adica surse netrasabile), cu atat mai mult suspiciunea ii obliga sa faca investigatii mai amanuntite si totodata sa si raporteze catre ONPCSB, pentru a nu fie ele cele care trebuie sa dea socoteala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oficiul national de spalare a banilor webcom webcom Buna seara, va rog, doresc sa stiu care este procedura de transmitere/raportare catre ONPCSB, in conditiile in care asociatii crediteaza in mod constant in ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa raportez la oficiul de spalare a banilor contractele de imprumut? adina.rostotchi adina.rostotchi Buna ziua. Am si eu o intrebare. Trebuie la raportez la ONPCSB un contract de imprumut dintre o firma si asociatul firmei? (asociat persoana fizica imprumuta ... (vezi toată discuția)
Adresa of.nat. prev si comb a spalarii banilor kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Daca am o firma nou infiintata, trebuie sa fac acea adresa catre Oficiul National De Prevenire Combatere A Spalarii Banilor? Mentionez ca la ... (vezi toată discuția)