Buna ziua
Am si eu o problema de solutionat. Sunt in CIC iar copilul meu are 1 an si 4 luni. Sotul meu de cateva luni nu are de munca si as dori sa ma reintorc la munca mea care este sigura iar el sa intre in CIC.
Intrebarea mea este: cine ii completeaza actele necesare??Precizez faptul ca legal are dreptul deoarece a muncit inainte de nasterea copilului.
Si alta intrebare .eu mai beneficiez de stimulentul de 100 roni?
Multumesc in avans pentru raspunsuri
1. Faceti cerere de intrerupere a suspendarii CIM pentru CCC pana la 2 ani si reluarea activitatii.
2. Sotul face exact ce ati facut si dvs. cand ati intrat in CCC. Isi face singur dosarul si il depune.
3. Eu inclin sa cred ca nu aveti dreptul la stimulent (deoarece nu se intrerupe CCC) dar sa asteptam sa raspunda altcineva mai priceput. Pana atunci va redau din Normele de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 11. -
(1) Stimulentul prevazut la art. 3 alin. (1) din ordonanta de urgenta se acorda lunar persoanelor indreptatite care indeplinesc conditiile prevazute la art. 1 din ordonanta de urgenta, in perioada in care acestea realizeaza veniturile prevazute la art. 5.
(2) Pe perioada in care se acorda stimulentul, plata indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se suspenda.
Art. 12. -
(1) Stimulentul se acorda pe baza de cerere, semnata de persoana indreptatita, insotita de dovada eliberata de angajator sau, dupa caz, de dovada platilor anticipate ale impozitului ori de declaratia pe propria raspundere din care sa rezulte ca aceasta a reluat activitatea profesionala si realizeaza veniturile prevazute la art. 5.
(2) La stabilirea dreptului la stimulent, cererea este insotita de actele doveditoare necesare stabilirii acestui drept, dintre cele prevazute la art. 6, precum si de alte documente justificative stabilite prin instructiunile prevazute la art. 37.
(3) In cazul persoanelor beneficiare de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, care solicita dreptul la stimulent, se iau in considerare si actele doveditoare depuse in vederea solicitarii indemnizatiei.
Domnule TudorValeriu intradevar dosarul l-am adunat singura dar este vorba despre acea pagina ce este completata de catre angajator in care sunt trecute veniturile realizate?ce facem trecem singuri?Nu ne trebuie ceva , o stampila de evaluare????
Multumesc pentru promptitudine.