avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar stimulent - incetare crestere copil inainte de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar stimulent - incetare crestere copil inainte de doi ani

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, cu toate ca mai intai am fost sa intreb la o directie de protectia copilului, dar doamna de acolo m-a chiaunit de cap si n-am inteles absolut nimic:sorry:, iar daca ii spuneam asta, imi dadea si una dupa ceafa ...:hammer:

Deci...am un pici de 1 an si 5 luni. Mi-am gasit de munca (alt loc de munca decat cel de la care am plecat in CIC) si voi incepe acolo activitatea.

In mod normal, ar trebui sa urmez urmatorii pasi : sa fac cerere de incetare suspendare CIC, cerere de incetare CIM cu acordul partilor, ca sa ma pot angaja la noul loc de munca.

Insa de la directia de protectie a copilului, mi-au zis ca nuuuuu...:-/ca mai intai incetez cu ei, dupa aia incetez cu locul de munca de unde plec....iar acum vine nebuloasa....Ca sa depun dosarul pt stimulent, n-am inteles o iota de unde tb sa-mi iau actele...(cred ca de la fostul angajator ca e fix acelasi dosar)...dar dupa aia mi-a zis ca de fapt e mai bine sa astept decizia trimisa de ei...si cu aia, dar e bine si de la noul angajator...si uite asa m-a bagat in ceata.#-o

Va multumesc.

Cu stima si speranta ca nu am dat dureri de cap...
Multumesc anticipat pt raspunsuri:vishenka:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:13, 5 Mai 2010
1. Va redau din Normele de aplicare a OUG 148/2005:

Stimulentul lunar
Art. 11 - (1) Stimulentul prevăzut la art. 3 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se acordă lunar persoanelor îndreptăţite care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 1 din ordonanţa de urgenţă, în perioada în care acestea realizează veniturile prevăzute la art. 5.
(1.1) În situaţia în care persoana beneficiară de stimulent lunar se află în una dintre situaţiile asimilate prevăzute la art. 4 alin. (7) lit. c), d), f), g), i), l) şi n), plata stimulentului lunar nu se suspendă.
(2) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, după caz, a stimulentului lunar se face la cererea scrisă a persoanei îndreptăţite, ori de câte ori aceasta solicită, cu respectarea condiţiilor prevăzute de ordonanţa de urgenţă.
Art. 12 - (1) Stimulentul se acordă pe bază de cerere, semnată de persoana îndreptăţită, însoţită de dovada eliberată de angajator sau, după caz, de dovada plăţilor anticipate ale impozitului ori de declaraţia pe propria răspundere din care să rezulte că aceasta a reluat activitatea profesională şi realizează veniturile prevăzute la art. 5.
(2) La stabilirea dreptului la stimulent, cererea este însoţită de actele doveditoare necesare stabilirii acestui drept, dintre cele prevăzute la art. 6, precum şi de alte documente justificative stabilite prin instrucţiunile prevăzute la art. 37.
(3) În cazul persoanelor beneficiare de indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului, care solicită dreptul la stimulent, se iau în considerare şi actele doveditoare depuse în vederea solicitării indemnizaţiei.

2. Veti proceda astfel:
- faceti cerere la angajator pentru incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM;
- in aceeasi zi faceti cerere de incetarea a CIM cu acordul partilor;
- incheiati un CIM cu noul angajator;
- cu acest nou CIM (inregistrat la ITM) va duceti la Directia de protectia copilului si faceti cerere de incetarea a platii indemnizatiei si o cerere de plata a suplimentului, deoarece aveti venituri profesionale impozabile, dovedite cu CIM.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de ingrijire a copilului ada ron ada ron Buna ziua Am si eu o problema de solutionat. Sunt in CIC iar copilul meu are 1 an si 4 luni. Sotul meu de cateva luni nu are de munca si as dori sa ma ... (vezi toată discuția)
Continuare ccc Elena Caldararu Elena Caldararu Buna ziua!as vrea sa stiu daca se poate intra in concediu crestere copil din concediu crestere copil!va multumesc! (vezi toată discuția)