avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecarea cauzei la o altă oră decat cea comunicata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecarea cauzei la o altă oră decat cea comunicata petentului ...

Judecarea cauzei la o altă oră decat cea comunicata petentului
Zilele trecute, in calitate de petent intr-o cauza in stadiul procesual fond a unui dosarul avand ca obiect contestatia depusa de mine pentru durata procesului, am avut surpriza ca sa aflu ca acea cauza s-a judecat in lipsa mea, la ora 9 in loc de ora 12 cum mi s-a comunicat si cum de altfel aparea si afisat. Participantul era Parchetul- Procuror. Mentionez faptul ca acea cauza se judecă in alt judet decat cel de domiciliu, iar eu am ajuns la judecatorie cu 2 ore inainte de ora estimata, 12, iar cauza deja se judecase, fara ca eu sa fi fost instiintata de modificarea orei. Este corecta aceasta practică?
Cel mai recent răspuns: Marcel2017 , utilizator 18:31, 21 Februarie 2024
Buna ziua, daca ati fost citat doar pt pra 12, nu este legal ce s-a intamplat. Puteti formula cale de atac, daca aveti deschisa o astfel de posibilitate in functie de obiectul cauzei.
Vă mulțumesc pentru răspuns.

Obiectul cauzei este contestaţia depusă de mine privind durata procesului (art.488 ind. 2 NCPP).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen stadiu de cercetare penala Narcisa_ Narcisa_ 1) De la data depunerii unei plangeri penale, organul de cercetare penala are un termen anumit pentru solutionare a cercetarii penale? In cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Musamalizare cercetare caz la parchet dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Am depus o plangere la Parchet acum 6 luni si vad ca nici dupa atatea luni nu am primit nici un raspuns . Am fost iar la Parchet sa vad in ce ... (vezi toată discuția)
Prescriere dosar/cosum de alcool si vatamare Florin006 Florin006 In 2015 in urma unui accident soldat cu victime am fost depistat cu o alcolemie de 0.54 in etilotest si 1.05 respectiv 0.90 in sange. Treaba sta cam asa, eu ... (vezi toată discuția)