avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat ....nepredat au trecut 2 ani????
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat ....nepredat au trecut 2 ani????

buna ziua.incep cu inceputul....in octombrie anul 2008,am fost in tara pt.un evenim.neplacut,eu sunt din MM,sotul din j.olt,in aceasta luna sotul a reusit sa stranga 3 sau 4 amenzi pt depasire de viteza,cu 20-30,noi neam intoes in italia ila sfarsitul oct.norm cu masina,dupa catva timp neau zis familiari din tara ca nea venit o amenda si inca una si inca una,ei au platit aceste amenzi,dar dupa astea au trimis si ca sotului i sa suspendat permisul pt 90 de zile(daca imi amintesc bine),cumnatul meu a semnat actul asta,si ne a zis sa trimitem carnetul in tara in cvateva zile,noi nu l-am trimis.noi dupa asta am fost in tara anul trecut 2009 august cu masina si cu carnetul suspendat dar la sotul meu.nu am avut probleme neam intors in italia tot cu masina si cu permisul la noi.intrebare e: permisul este valabil acum si daca nu lam predat,ce urmari sunt,sa anulat?la ce sa ne asteptam.....urmarile nepredari permisului......va multumesc pt.rabdare:sorry:
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
gabaghi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters126857 , utilizator 22:30, 5 Februarie 2010
Pentru nepredarea carnetului in termen de 15 zile de la suspendare,sanctiunea initiala se prelungeste cu inca 30 de zile,deci este vorba despre 120 de zile.
Trecand cele 120 de zile de la aplicarea sanctiunii,in mod normal,politia nu ar avea cum sa va mai sanctioneze,acest termen,banuiesc ca a expirat.
Daca va mai aflati inca in interiorul acestui termen de suspendare mergeti la politie cu cerere prin care solicitati sa se aiba in vedere ca la data la care trebuia predat permisul sotul dvs.nu se afla in tara(insotita de acte doveditoare in acest sens)
gabaghi a scris:

buna ziua.incep cu inceputul....in octombrie anul 2008,am fost in tara pt.un evenim.neplacut,eu sunt din MM,sotul din j.olt,in aceasta luna sotul a reusit sa stranga 3 sau 4 amenzi pt depasire de viteza,cu 20-30,noi neam intoes in italia ila sfarsitul oct.norm cu masina,dupa catva timp neau zis familiari din tara ca nea venit o amenda si inca una si inca una,ei au platit aceste amenzi,dar dupa astea au trimis si ca sotului i sa suspendat permisul pt 90 de zile(daca imi amintesc bine),cumnatul meu a semnat actul asta,si ne a zis sa trimitem carnetul in tara in cvateva zile,noi nu l-am trimis.noi dupa asta am fost in tara anul trecut 2009 august cu masina si cu carnetul suspendat dar la sotul meu.nu am avut probleme neam intors in italia tot cu masina si cu permisul la noi.intrebare e: permisul este valabil acum si daca nu lam predat,ce urmari sunt,sa anulat?la ce sa ne asteptam.....urmarile nepredari permisului......va multumesc pt.rabdare:sorry:

De sunteţi în Italia să fiţi sănătoşi, vedeţi-vă de treabă... A trecut termenul de mult.În Italia să nu faceţi contravenţii.
sunt multe de spus.Permisul se preda in aceste situatii in 5 zile de la primirea comunicarii.,trimisa de catre politie.nu are nici o legatura cu 15 zile.
inteleg ca termenul este expirat.pentru o verificare puteti solicita un "cazier rutier"adica vi se comunica toate abaterile.
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet suspendat adela22 adela22 Buna ziua,va rog mult sa-mi dati un sfat : acum aproximativ o saptamana si ceva am primit la domiciliul socrilor unde este masina sotului inmatriculata o ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate predare permis de conducere suspendat 90 de zile în termen de 5 zile: nu sunt în țară și nu revin în viitorul apropiat. ce este recomandat să fac, cum să procedez? xenter22 xenter22 Buna ziua, Au primit parintii un pv prin care mi se suspenda permisul pentru 90 zile (pt viteza) si se mentioneaza pe instiintare ca trebuie sa predau ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pt. permis suspendat nepredat la timp chitzy chitzy Buna ziua, Am si eu o intrebare, anul trecut mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile. Am depus contestatie, iar permisul l-am ridicat dupa ... (vezi toată discuția)