avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pentru cresterea copilului

buna ziua,
Ma numesc Ana si am nevoie de ajutorul unui expert.Am nascut acum 10 luni si beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la doi ani care mi sa calculat in functie de salar si primesc 1190 Ron cu tot cu alocatia de 200Ron , sunt iarasi gravida intr-o luna si jumatate , ar urma sa nasc din nou prin septembrie , vreau sa stiu daca voi primi indemnizatie si pentru urmatorul copil , cum se calculeaza si ce ar trebui sa fac pentru aceasta.Va rog sa ma ajutati daca se poate.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:08, 2 Februarie 2010
1. Iata ce spun Normele de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 8. -
(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta, se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda o singura indemnizatie.

2. Deci, dupa nasterea celui de al doilea copil, mergeti cu certificatul de nastere si il depuneti la dosarul initial si veti primi, in continuare, o singura indemnizatie, aceeasi ca si pana acum, pana cand al doilea copil va implini 2 ani.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra prompt.
As mai vrea sa va adresez o intrebare:nu trebuie sa ma intorc la lucru nici macar o zi?
Nu va mai intoarceti la serviciu, dar mai faceti o cerere (la care anexati certificatul de nastere) si solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca pana la implinirea varstei de 2 ani a celui de al doilea copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani maryd maryd Buna ziua, In prezent sunt in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani, avand o fetita de 1 an si o luna. Sunt insarcinata in 2 luni, asa ca voi naste al ... (vezi toată discuția)
Prelungire ccc 1 pentru tata ContSters169368 ContSters169368 prelungirea concediului de crestere pentru tatal aflat in plata, pentru primul copil expira in mai 2011, in ianuarie se va naste al doilea, cum procedeaza ... (vezi toată discuția)
Acordarea concediu ingrijire crestere copil vasileursache75 vasileursache75 ma aflu in concediu ingrijire copil si am ramas iarasi insarcinata vreau sa stiu daca mai pot lua iarasi ccc primul copil face la nastere un an si patru luni (vezi toată discuția)