avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare avans vacanta Buna ziua, am o intrebare ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare avans vacanta Buna ziua, am o intrebare legata de ...

Recuperare avans vacanta

Buna ziua, am o intrebare legata de recuperarea avansului platit catre o agentie. Situatia este dupa cum urmeaza: am achitat un avans catre agentie, dupa cre,timp de aproximativ 8 zile nu am primit confirmare ca hotelul a confirmat rezervarea. Partial,discutiile au fost pe chat,insa majoritatea la telefon. In data de 20.02,am primit un telefon de la agentie in care mi s-a transmis ca hotelul nu aconfirmat rervarea si ca vom primi alternative-aceeasi perioda si locatie + o oferta din alta locatie.Din pacate,alternativele nu au fost acceptabile prin urmare am cerut rambursarea banilor (telefonic).La 3 zile dupa, un pasager din rezervare a trimis un email catre agentie intreband care e statusul rambursarii,moment in care raspunsul a fost ca patronul agentiei,dupa ce a amenintat hotelul in cauza cu proces , a reusit sa primeasca confirmarea rezervarii! In acest interval de 3 zile,am achiat avansul la o alta vacanta,cu alta agentie. Patronul agentiei nu recunoaste acum ca a comunicat faptul ca nu s-a cobfirmat rezrvarea, ca a trimis aleternative (pe email) sugerand ca noi le-am cerut (fara sens din moment ce platisem avansul si erau pt aceeasi locatie si perioada) si refuza rambursarea.Singura mentuine in scris legata de conversatia telefonica avuta referitoare la faptul ca hotelul nu a confirmat exista in emailul de la mine catre agentie unde ,in urma neconfirmarii de catre hotel si consultarii alternativelor,am raspuns ca nu suntem de acord cu nici una din alternative iar agentia nu a contestat in nici un fel continutul emailului.Dat fiind cele de mai sus,mai exista vreo sansa sa recuperez avansul dat?Mentionez ca pana in acest moment nu am nici un contract primit de la agentie,doar o confirmare de plata a avabsului pe email.Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2024
Anca_CO, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anca_CO , utilizator 21:05, 24 Februarie 2024
Buna ziua,

Lucrand cu mai multe agentii, prima data se emite contractul, după aceea sau concomitent factura pentru avans; nu vad pe baza de ce document ati plătit avansul….daca acestia sunt niște țepari???

Puteți acționa la ANPC, anexând toate discuțiile scrise ce aveti și sã vedeți dacă reușiți să recuperați banii..
Buna ziua,
Multumesc mult de raspuns.
Am primit de la agentie in link pe email pentru avans unde apareau si informatiile legate de termenele de plata. Ulterior achitarii avansului,am primit pe email o factura foarte generica pentru avans,fara sa specifie decat ca este avans.

Intentionam sa apelez si la ANPC sa vad daca exista vreo sansa de arecupera banii sau nu.

Multumes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ! va rog ajutați-mă cu următoarea problema. am ... Roxana.1991 Roxana.1991 Buna seara ! Va rog ajutați-mă cu următoarea problema. Am făcut o rezervare la un hotel din Mamaia pe o perioada de 5 nopți pentru 3 camere. Am făcut ... (vezi toată discuția)
Recuperare contravaloare cazare platita in avans si care nu s-a mai facut mihaieduard222 mihaieduard222 Buna seara As vrea sa stiu in ce conditii pot recupera integral sau partial contravaloarea unei cazari hoteliere achitate integral in avans (intre doua ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans vacanta adela88 adela88 Buna ziua, Am o problema: in luna februarie am rezervat o vacanta printr-o mare agentie de turism romaneasca. Am platit 2000 de lei avans prin plata ... (vezi toată discuția)