avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii poate modifica concediul medical indemnizatia pt copil ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

poate modifica concediul medical indemnizatia pt copil si implicit salariul mamei

Anul trecut am ramas insarcinata , inainte de concediu prenatal din cauza unor probleme in sarcina mi-am luat 2 saptamani de concediu medical mai exact de pe 20.10.2009 pana pe 09.11.2009, concediul medical a fost platit ok insa cand a venit vremea sa primesc salariul pt concediul prenatal respectiv cei 85% din brutul de 1900 lei ceea ce insemna in jur 1600 lei am primi 1520, motivul "din cauza concediului medical in care am fost platita cu 75% din net s-a recalculat salariul pe ultimele 12 luni si imi va afecta si indemnizatia pt crestere copil.
Acum va intreb dc e posibil asa ceva ,am mai vb cu alte fete in aceiasi situatie , chiar o foasta angajata care a avut ca si mine con medical si-a luat bani intacti , este vreo lege noua , au voie sa procedeze asa ?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nistor , utilizator 16:09, 24 Februarie 2010
Buna seara,
baza de calcul pentru concediu medical pre si post natal: ultimele 6 luni: total venit brut impartit la numarul de zile lucrate. Acest concediu se plateste 85 % si din el se retine doar CAS,raportat la salariul minim brut pe economie.
Cele doua saptamani de concediu medical platit doar cu 75% a schimbat putin baza de calcul, dar nesemnificativ. Si acest concediu, nu se plateste "din net" ci si aici, exista o baza de calcul.
Daca totusi credeti ca nu e bine, puteti cere informatii celor de la salarizare care, ar trebui sa stie cel mai bine situatia d.voastra.
Este OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate pentru calculul concediului medical.
Revin cu aceeasi problema , luna aceasta iar s-a midificat salariul de data aceasta cu 70 lei mai putin ca luna trecuta in conditiile in care au fost doua luni pline de prenatal, raspunsul pt aceasta modificare a fost o aberatie cu legii.......ma intreb indemnizatia pt crestere copil cat va fi? m-au anuntat deja ca sa modificat si aceasta, vreau sa dau firma in judecata , ma poate ajuta cineva. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru concediul de maternitate apostolmagda apostolmagda as vrea sa intreb ceva: mi-am luat concediu prenatal cum e platit 85%din net sau brut? am un salar de 2125 ron brut ptr cresterea copilului e de 75% net sau ... (vezi toată discuția)
Ajutor - calcul indemnizatie concediu prenatal!!! Gabriela Negrut Gabriela Negrut Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei in urmatoarea situatie: Incepand cu 19 mai 2009 angajata intra in concediu prenatal. In mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in somaj tehnic omerisca omerisca Buna ziua, Doresc sa va intreb unde trebuie depus certificatul medical pt. concediu medical in cazul in care sunt in somaj tehnic? Deasemenea m-ar intersa sa ... (vezi toată discuția)