Anul trecut am ramas insarcinata , inainte de concediu prenatal din cauza unor probleme in sarcina mi-am luat 2 saptamani de concediu medical mai exact de pe 20.10.2009 pana pe 09.11.2009, concediul medical a fost platit ok insa cand a venit vremea sa primesc salariul pt concediul prenatal respectiv cei 85% din brutul de 1900 lei ceea ce insemna in jur 1600 lei am primi 1520, motivul "din cauza concediului medical in care am fost platita cu 75% din net s-a recalculat salariul pe ultimele 12 luni si imi va afecta si indemnizatia pt crestere copil.
Acum va intreb dc e posibil asa ceva ,am mai vb cu alte fete in aceiasi situatie , chiar o foasta angajata care a avut ca si mine con medical si-a luat bani intacti , este vreo lege noua , au voie sa procedeze asa ?
Buna seara,
baza de calcul pentru concediu medical pre si post natal: ultimele 6 luni: total venit brut impartit la numarul de zile lucrate. Acest concediu se plateste 85 % si din el se retine doar CAS,raportat la salariul minim brut pe economie.
Cele doua saptamani de concediu medical platit doar cu 75% a schimbat putin baza de calcul, dar nesemnificativ. Si acest concediu, nu se plateste "din net" ci si aici, exista o baza de calcul.
Daca totusi credeti ca nu e bine, puteti cere informatii celor de la salarizare care, ar trebui sa stie cel mai bine situatia d.voastra.
Revin cu aceeasi problema , luna aceasta iar s-a midificat salariul de data aceasta cu 70 lei mai putin ca luna trecuta in conditiile in care au fost doua luni pline de prenatal, raspunsul pt aceasta modificare a fost o aberatie cu legii.......ma intreb indemnizatia pt crestere copil cat va fi? m-au anuntat deja ca sa modificat si aceasta, vreau sa dau firma in judecata , ma poate ajuta cineva. Multumesc